Прем’єр Іспанії Санчес у Раді: «Україна переможе у цій війні!»

14:57, 01.07.2023
Прем’єр Іспанії Санчес у Раді: «Україна переможе у цій війні!»

Педро Санчес під час виступу у Верховній Раді. (facebook.com/verkhovna.rada.ukraine)

Прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес виступив на засіданні Верховної Ради, під час свого візиту до Києва у суботу.  

 

Він переконаний у перемозі України у війні з росією.

 

Виступ гостя не транслювався в реальному часі з огляду на безпеку.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Верховна Рада в соцмережах.

 

 

«Україна Переможе у цій війні!». Вкрай важливі й потужні сигнали та меседжі сказав сьогодні глава Уряду Іспанії Педро Санчес із трибуни українського парламенту.

 

«Ми є та будемо з вами стільки, скільки буде потрібно. Україна обрала бути незалежною, вільно пересуватися, торгувати, інвестувати, процвітати, мати надію всупереч тим, хто все ще має ілюзорні мрії про старі імперії.

 

Український народ обрав для себе європейський шлях. Український народ — це європейці. Ви є європейцями не лише через географічний принцип, ви є європейцями через моральні та духовні зобов'язання.

 

Європа відкрита для тих, хто робить вибір.

 

Європейський Союз був створений, щоби запобігти новим війнам. Ми вирішили зібратися разом, бути єдиними у різномаїтті, — і це зробило нас сильнішими. Європа з вами й ви єдині з Європою. Слава Україні!», - такі тези виступу іспанського прем’єра наводять у Раді.

 

 

Спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук переконаний, що візит Педро Санчеса саме у цей день символічний. Адже 1 липня Іспанія почала головувати в Раді ЄС.

 

Премʼєр Іспанії також оголосив про новий пакет допомоги Україні на суму €55 мільйонів. З указаної суми €51 мільйон надійде через Світовий банк для підтримки малого і середнього бізнесу, а решта піде на відновлення шкіл.

 

«Сьогодні, 1 липня, Іспанія бере на себе велику відповідальність за головування в Раді Європейського Союзу протягом наступних шести місяців», — сказав Санчес, пообіцявши підтримувати Україну «стільки, скільки буде потрібно» і «незалежно від того, яку ціну доведеться заплатити».

 

 

Як повідомляла «УМ», президент Зеленський виступив з трибуни Верховної Ради з нагоди Дня Конституції, 28 червня та наголосив, що Україна буде державою-переможницею.