Зеленський у Раді: Україна буде державою-переможницею

17:41, 28.06.2023
Зеленський у Раді: Україна буде державою-переможницею

Зеленський під час виступу в Раді. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський виступив з трибуни Верховної Ради з нагоди Дня Конституції, 28 червня.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють Верховна Рада та Офіс президента в середу.

 

«Україна Перемоги буде достойною своїх Героїв. Сьогодні я пропоную до обговорення й початку загальнонаціональної дискусії про українську доктрину.

Перший — філософія нашої перемоги.

Другий — глобальність української безпеки.

Третій — політика героїв.

Четвертий — політика справедливості.

Пʼятий—трансформація за 10 років, а саме — нова зовнішня політика, нова економіка, нові відносини між державою і суспільством, розвиток усіх наших територій, освіта та наука, культура як передумова і підсумок трансформації, рівень безпеки та свободи в Україні», — наголосив глава держави, під час виступу.

 

 

І акцентував: «Це честь – бути українцями. Це честь – здобувати славу для України. І це честь, яка зобов’язує. Зобов’язує перемогти та збудувати Україну перемоги. Слава Україні!

 

І ми це зробимо! Обов’язково. Всі разом! Кожен і кожна, хто воює й працює заради нашої держави, заради наших людей. Ми це зробимо! Мільйони українців і українок – сучасні покоління нашого народу, яких історія благословила можливістю реалізувати мрії українських героїв різних часів, котрі боролися за свободу й незалежність для України та за справедливість для всіх нас, для всіх українців.

Все зараз у наших руках, і Україна буде державою-переможницею!».

 

 

Згадуючи про споконвічного ворога України, Верховний Головнокомандувач підкреслив, що навіть внутрішні сили росії вже перестали озиратися на "кволого господаря Кремля" путіна і закликав надати України план дій щодо членства в НАТО.

 

Тому й закликав партнерів по Альянсу перестали озиратися на Кремль під час ухвалення своїх важливих рішень...

 

«Божевілля путіна призвело до того, що він сам загнав себе в глухий бункер через свою слабкість. І тому абсурдно озиратися на такого неспроможного керівника такої неспроможної держави», - сказав президент.

 

Він також наголосив, що будь-який заморожений конфлікт – це війна, яка неодмінно розгориться, і питання лише в тому: коли та скільки життів вона забере?

 

За його словами, від перемоги України у війні з росією виграє ціла низка країн – Грузія, Молдова, Білорусь, країни Кавказу та Балтії. А українці мають знайти спосіб, щоб втамувати українську спраглість до справедливості: "Питання правосуддя щодо війни і геноцидної політики не буває простим, але у цьому випадку, чим більше буде вагань світу, тим більшими можуть стати реваншистські настрої у різних частинах світу".

 

 

Президент заявив, що "всі російські вбивці, терористи, кати повинні відповідати за скоєне проти українців та українок". А кожен актив, який належить рф чи колу прихильників путіна, має піти на компенсацію для українців. 

 

«Політичне та військове керівництво росії не має уникнути правосуддя через те що у них нібито є імунітет, як у "керівників держави". Вони не "керівники держави", вони – бандити, які захопили контроль над держінституціями росії, і вони абсолютно знахабніли від безкарності та почали тероризувати весь світ», - переконаний глава держави.

 

Серед іншого, президент Зеленський обіцяє після Перемоги радикальну реформу податкової служби та митниці, зменшення податків та мінімізацію контактів чиновників з громадянами, але в обмін на закриття схем та сумлінність платників податків.

 

«Наша мета – податкова без податківців, митниця без митників. Автоматичні цифрові процедури», – сказав він. За його словами, цифровізація дає колосальні можливості спрощувати відносини в галузі податків, митниці, де є будь-який контакт між громадянином і посадовцем, між бізнесом і чиновником.

 

Як повідомляла «УМ», президент Зеленський вшанував пам'ять автора першої української Конституції гетьмана Пилипа Орлика з нагоди 27-ї річниці прийняття Конституції України, 28 червня.