Ворог не контролює Бахмут - Зеленський у Варшаві

15:42, 05.04.2023
Ворог не контролює Бахмут - Зеленський у Варшаві

Президенти Дуда та Зеленський під час урочистостей у Варшаві. (prezydent.pl)

Президент Володимир Зеленський заявив, що ситуація в Бахмуті на Донеччині – найскладніша.

 

За його словами, ворог не контролює місто, однак, якщо виникне загроза великих втрат особового складу Збройних сил, рішення про відхід може бути ухвалено.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив глава держави не спільній пресконференції з президентом Польщі Анджеєм Дудою в Польщі.

 

«Там дуже дуже складна історія і щоденно: то є достатньо артилерійських снарядів, то дефіцит. Це відбувається щоденно. То є успіх у якихось блоках Бахмута і ми йдемо вперед, або його немає і ми знов відходимо на позиції. Але. Ми знаходимось у Бахмуті і ворог не контролює Бахмут – це ситуація на сьогодні.

 

Оперативною ситуацією займається генерал Сирський. Безумовно  і для нього і для мене головне – не втратити особовий склад.

 

Безумовно, якщо буде момент ще гарячіших подій і небезпека, що ми можемо втратити особовий склад через оточення, будуть відповідні правильні рішення генерала на місці»,- зазначив Зеленський.

 

 

При цьому глава держави наголосив: чим швидше доїжджає до України відповідна амуніція від міжнародних партнерів, тим швидше Сили оборони будуть виборювати ситуацію не тільки в Бахмуті, а й по всій лінії зіткнення.

 

Як повідомляла УМ, із першим офіційним візитом від початку повномасштабного вторгнення рф президент України Володимир Зеленський прибув 5 квітня до Польщі.