Сійярто не зміг відповісти на питання про вплив Росії на стосунки України й Угорщини

08:32, 25.10.2018
Сійярто не зміг відповісти на питання про вплив Росії на стосунки України й Угорщини

Сійярто відмовився коментувати вплив Росії (фото: AFP)

Глава МЗС Угорщини Петер Сійярто відмовився коментувати вплив Росії на погіршення українсько-угорських відносин, мотивуючи тим, що такі оцінки не належать до його повноважень, повідомляє "Громадське".
 
Про це Сіярто сказав 24 жовтня під час Варшавського безпекового форуму, відповідаючи на запитання журналіста "Укрінформу".
 
"Я чув про це від представників української влади. Однак, оцінка - правда це чи ні, не входить до моїх повноважень. Вони наполягають на російському впливі в Україні, відтак завданням української влади є протидія цьому", - сказав Сійярто.
 
Нагадаємо, чергову кризу у стосунках між Україною та Угорщиною викликало відео із консульства в Береговому на Закартатті. На ньому зафіксовано, як присутнім видають угорські паспорти, вони складають клятку на вірність Угорщині, а присутніх попереджають, що українській владі про набуття громадянства іншої країни повідомляти не варто.
 
Угорщина не визнала провини свого консула і Україна була змушена його видворити. Будапешт у відповідь вислав консула України.
 
При цьому голова МЗС Угорщини Петер Сійярто звинуватив в "утисках угорців" на Закарпатті президента України Петра Порошенка.