Артем Ситник продовжить «трогати владу за самі чутливі місця»

13:51, 25.04.2018
Артем Ситник продовжить «трогати владу за самі чутливі місця»

Артем Ситник під час брифінгу.

Директор НАБУ Артем Ситник заявляє, що його відомство не підпорядковувалося і не буде підпорядковуватися будь-якій сторонній особі, чи чиновнику.  

 

Про це Ситник сказав під час брифінгу у середу.

 

"Я не знаю точну кількість справ, яка розслідується щодо мене, чи першого заступника. Чи вони відкриті, чи вони закриті… В чому ви бачите, що Ситник на короткому повідку? Що змінилося в політиці НАБУ за останні 3 роки? Ми як трогали владу, так і будемо її трогати, за самі чутливі місця", - сказав Ситник журналістам.

І додав: "Ніхто, ні на ніякий поводок нікого не посадить".

 

На його думку, за останні три роки НАБУ досягло у боротьбі з корупцією більше, ніж всі правоохоронні органи України за останні 20 років.

 

"Нарешті ми похитнули касту недоторканних в Україні. За три роки ми  зробили те, що не спромоглася зробити інші правоохоронні органи України за останні 20 років", - сказав Ситник. І зазначив, що працівники НАБУ успішно проходять випробування психологічним тиском та великими грошима. Наприклад, не спокусилися на хабар у півмільйона доларів.

 

"Ми створили молоду професійну команду, яка є унікальною як для правоохоронних органів, так і для України в цілому", - сказав директор НАБУ.

 

За його словами, наразі у відомстві працює 650 працівників із 700 можливих, а це не більше, ніж штат робітників обласного управління Служби безпеки.

 

Щодо конкретних кримінальних проваджень, за словами Ситника, у НАБУ відкрили провадження щодо корупційних схем при закупівлі озброєння, у тому числі, за тими фактами, які були озвучені у ЗМІ, за можливою участю народного депутата Сергія Пашинського.

 

Водночас, НАБУ наразі не бачить жодних конкретних фактів порушення закону у скандальних аудиозаписах нардепа-втікача Олександра Онищенка, на яких він нібито спілкується з президентом Петром Порошенком.

 

"Ми очікуємо, що пан Онищенко більш конкретно розкаже хоча б по одному якомусь кейсу: що "я дав депутату такому-то стільки-то за такий-то закон", щоб це можна було б перевірити", - сказав директор  бюро.

 

За його словами, зараз детективи НАБУ переписуються з Онищенком і намагаються отримати цю інформацію, проте наразі безрезультатно. Ситник розповів, що Онищенко вже давно робить подібні "гучні заяви", і навіть справа за ними відкрита і розслідується досі, але ані конкретики, ані плівок із записами розмов депутат не надає.

 

"Там були заяви про підкуп депутатів, лобіювання законів і дуже багато іншого, але ці заяви носили загальний характер, без конкретних прізвищ, місць передачі коштів, без посилання на апаратуру", - каже директор НАБУ. Він вважає, що тактика Онищенка – зробити гучні заяви і нічим їх не підтвердити.

 

Як повідомляла "УМ", пан Ситник також повідомив про затримання офіцера СБУ на чималому хабарі, який вимагався від нелегальних мігрантів.