До Угорщини возили автобусами на вибори сотні закарпатців

21:00, 10.04.2018
До Угорщини возили автобусами на вибори сотні закарпатців

Рух у пункті контролю "Тисабеч" зазвичай є посереднім.

Декілька сотень угорців Закарпаття возили в Угорщину автобусами голосувати за провладного кандидата в день виборів у неділю, 8 квітня.

 

Відповідне журналістське розслідування оприлюднив угорський канал Hir TV у вівіторок.

 

Як зазначається в розслідуванні, рух у пункті контролю "Тисабеч" за декілька днів до виборів був посередній, в той час як у неділю потік людей через кордон зріс.

 

Саме через цей пункт прибували в Угорщину виборці з України. Всі вони мали підтримати на виборах кандидата партії "Фідес" Тілкі Аттілу.

 

Журналістам вдалося поспілкуватися з чоловіком, який займався організацією перевезення закарпатців у день виборів. За його словами, він ще о 5-й ранку у неділю відправився в "український рейд". Допомагали йому мешканці прикордонних угорських сіл.

 

У каналу є запис розмови з чоловіком, який стверджує, що таким чином йому вдалося привезти майже тисячу виборців "Фідес".

 

З моменту спрощеної локалізації в Угорщині лише в Тисабечі кількість виборців, які мають право голосу, зросла на 146%.

 

Як повідомляла "УМ", правляча угорська партія "Фідес" отримала переконливу перемогу на парламентських виборах в Угорщині та матиме контроль над 2/3 голосів у парламенті.

 

В ОБСЄ розкритикували вибори в Угорщині через брак справедливої конкуренції для опозиційних партій, хоча в цілому фундаментальні права на виборах були дотримані.