Рада відклала розгляд закону про реінтеграцію Донбасу

19:28, 16.01.2018
Рада відклала розгляд закону про реінтеграцію Донбасу

Президія Ради під час розгляду законопроекту про реінтеграцію Донбасу. (Фото з ФБ-сторінки Ірини Геращенко)

Верховна Рада не встигла розглянути всі правки до законопроекту про реінтеграцію Донбасу у вівторок.Народні депутати мають розглянути ще близько 200 поправок.

 

Спікер парламенту Андрій Парубій заявив, що Рада продовжить розгляд цього законопроекту з поправки № 483 наступного дня у середу.

 

Після цього голова Ради закрив засідання.

 

«Багато спекуляцій під час обговорення поправок і норм закону, але і це важливо - всі мають засвітити свою політичну позицію: за чи проти визнання РФ країною- агресором, за повернення окупованих територій чи їх відторгнення», - написала у Facebookсвої враження після розгляду поправок перший віце-спікер Ірина Геращенко.  

 

У висновку комітету до другого читання вказується, що до законопроекту надійшло 673 поправки і пропозиції, що надійшли від більше ста народних депутатів.

 

"За результатом розгляду поправок і пропозицій на засіданні Комітету 300 з них було враховано, включаючи врахувати частково та редакційно, 373 – відхилити", - сказано у висновку.

 

Під час ранкового засідання нардепи розглянули 344 поправки з 673 поданих. Під час вечірнього засідання 136. Жодна з них не була підтримана.

 

У пояснювальній записці вказується, що цей законопроект приймається для зміни режиму АТО і для врегулювання правового статусу "фактично окупованих окремих районів Донецької та Луганської областей".

 

"За масштабами, характером та тривалістю проведення антитерористична операція не відповідає завданням звільнення окупованих територій окремих районів Донецької та Луганської областей", - сказано у ній.