В Криму Лемана Бовбекова і Равшана Нанейшвілі оштрафували на 10 тисяч рублів за одиночні пікети

14:45, 21.12.2017
В Криму Лемана Бовбекова і Равшана Нанейшвілі оштрафували на 10 тисяч рублів за одиночні пікети

Учасників акції звинуватили у порушення правил одиночного пікету, бо акція була спланована (фото із соцмереж)

Суд в Білогірську оштрафував на 10 тисяч рублів Лемана Бовбекова і Равшана Нанейшвілі, які виходили на дозволені у російських окупантів одиночні пікети.

Про це повідомляяє "Кримська солідарність".

Леман Бовбеков і Равшан Нанейшвілі увійшли до когорти із приблизно 70 кримських татар, яких оштрафували за одиночні пікети на 10 тисяч рублів.

"Це такий каток - десять судів по всьому Криму судить щонайменше 76 осіб одночасно, кожному призначить штраф в 10 тисяч, семеро вже оштрафовані. Ну і біля кожного суду де десятки, а де сотні кримських татар, автозаки і нервові поліцейські, які не дуже розуміють, чому ось 70 осіб вже судять, а цих бородатих, в хустках, різних, приходить все більше і більше", - прокоментував ситацію журналіст Антон Наумлюк.




Як повідомляла "УМ", 18 грудня в Криму відбулися десятки судових засідань, на яких, як на судовому конвеєрі часів сталінських "трійок", виносилися рішення про штрафи в 10 тисяч рублів до всіх активістів, що виходили на одиночні пікети 14 жовтня з плакатами "Наші діти - не терористи" у підтримку арештованого 76-річного Сервера Караметова, який стояв під час судилища над Ахтемом Чийгозом із таким плакатом під судом у Сімферополі.