НАБУ звинувачує СБУ і Генпрокуратуру в зриві операції та прогнозує затримання детективів «під прикриттям»

10:19, 30.11.2017
НАБУ звинувачує СБУ і Генпрокуратуру в зриві операції та прогнозує затримання детективів «під прикриттям»

НАБУ звинувачує Службу безпеки України та Генеральну прокуратуру в диверсії (Zaxid.net)

Національне антикорупційне бюро звинувачує Службу безпеки України та Генеральну прокуратуру у зриві операції, в якій детективи працюють під прикриттям, через розголошення конфіденційних даних, отриманих СБУ в ході прослуховування для НАБУ.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

"Генеральна прокуратура України та Служба безпеки України незаконно втрутилися у спецоперацію Національного антикорупційного бюро, спрямовану на виявлення учасників організованого злочинного угруповання у Державній міграційній службі України", - ідеться  повідомленні.

В антикорупційному відомстві стверджують, що ГПУ та СБУ незаконно затримали їх детектива, який намагався довести, що перший заступник Голови Державної міграційної служби бере хабарі.

"Насправді ж, на переконання НАБУ, відбулася спланована диверсія щодо працівників Бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, реалізована Службою безпеки та санкціонована Генеральним прокурором України", - пишуть у відомстві.

Однією із причин зриву операції в НАБУ називають, те, що відомство не може самостійно проводии прослуховування телефонів підозрюваних. Для прослуховування, після рішення суду, НАБУ звертається до СБУ, яка і встановлює "прослушку".

Антикорупціонери стверджують, що в СБУ розкрили дані стороннім особам про те, що було почуто під час прослуховування.

"За інформацією НАБУ, наразі плануються затримання та арешти ще трьох детективів Бюро під прикриттям, керівника другого підрозділу детективів, а також керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Крім того, з вечора 29 листопада на зв'язок не виходять 7 працівників НАБУ, які виконували оперативне завдання з документування епізоду за участі першого заступника голови ДМСУ. Їхнє місцезнаходження наразі невідоме", - інформує НАБУ на своєму сайті.

В Національному антикорупційному бюро спростовують інформацію, що їх співробітники провокували чиновників ДМС брати хабарі.

"З усією відповідальністю заявляємо, що детективи Національного бюро ніколи не провокували жодного з посадовців ДМСУ до отримання хабара, враховуючи прокурорський нагляд особисто керівництвом САП", - зазначає прес-служба НАБУ.

Нагадаємо, 29 листопада стало відомо, що агента Національного антикорупційного бюро затримали під час спроби передачі хабаря першому заступнику голови державної міграційної служби Діні Пімаховій.