У Луганську арештували керівників фейкової «прокуратури ЛНР»

15:53, 22.11.2017
У Луганську арештували керівників фейкової «прокуратури ЛНР»

Бойовики Корнета узяли під контроль будівлю прокуратури в Луганську.

Так звана "народна поліція ЛНР" на чолі з Ігорем Корнетом за допомогою "спецпризначенців ДНР" захопила всіх співробітників місцевої фейкової "прокуратури ЛНР" в окупованому Луганську в середу.

 

Про це повідомляють російські ЗМІ.

 

Арештовано понад 20 осіб, серед яких самопроголошений «генеральний прокурор ЛНР» Віталій Подобрий, «військовий прокурор ЛНР» Сергій Рахно та їхні заступники. За даними російської «Нової газети», людей забрали до будівлі "народного ради ЛНР".

 

На даний момент ця будівля заблокована і використовується "МВС ЛНР" у своїх цілях.

 

 

Російські журналісти, посилаючись на власні джерела у Луганську, повідомляють, що "МВС ЛНР" і "спецназ ДНР "Витязь" штурмували "генеральну прокуратуру ЛНР" спільно.

 

Також відомо, що співробітники прокуратури були арештовані після того, як ватажок "ЛНР" Ігор Плотницкий відмовився віддавати "голові поліції ЛНР" Ігорю Корнету "головного прокурора", "військового прокурора" та їх заступників, а також главу "адміністрації ЛНР" Ірину Тейцман, "начальника служби урядової безпеки МВС ЛНР" Євгенія Селіверстова і главу "ДТРК ЛНР" Анастасію Шуркаєву.

 

Раніше Корнет звинуватив цих осіб у диверсійній та розвідувальній діяльності на користь України.

 

Напередодні ватажок терористичної ЛНР Ігор Плотницкий відсторонив Ігоря Корнета від "посади міністра внутрішніх справ ЛНР" у зв'язку з порушенням кримінальної справи.

 

Той, однак спростував свою відставку, та забарикадувався в будівлі "МВС ЛНР" із колишніми «беркутівцями». На підтримку Корнета до Луганська прибули з Донецька бойовики терористичної ДНР, адже їхній ватажок Олександр Захарченко підтримав у конфлікті саме Корнета, а не Плотницького.

 

За неофіційними даними, Кремль також поставив на Корнета. Утім, в середу вранці Плотницький провів нараду з іншими сепаратистами, щоб спростувати повідомлення про свою втечу до Росії.

 

У той же час, станом на 22 листопада Луганськ порожніє – люди спішно виїжджають з міста, передчуваючи криваві розборки між ватажками терористів.

 

Міністр зовнішніх справ Павло Клімкін стверджує, що нинішня ситуація в Луганську це не тільки внутрішні розборки там всередині між бандами, це також розборки між відповідними російськими спецслужбами.