Замах на Ігоря Мосійчука назвали терактом на замовлення російських спецслужб

07:51, 26.10.2017
Замах на Ігоря Мосійчука назвали терактом на замовлення російських спецслужб

Очевидно, вибухівку заклали у цей моторолер (МВС України)

Антон Геращенко, Зорян Шкіряк та сам Ігор Мосійчук заявляють, що замовили теракт проти нього в Москві, хоча виконавці із України.

В офіційному коментарі Ігоря Мосійчука, який опублікувала прес-служба депутата, значиться:

"Я вважаю, що замовники сидять у Москві. Виконавці - київські. Не виключено, що агентура серед патріотичного середовища. Це перший замах на державного діяча такого рівня в Україні", - значиться на Facebook-сторінці Ігоря Мосійчука.

Він відзначає, що залишився живим у результаті вибуху лише завдяки загиблому охоронцю.

Народний депутат та радник міністра МВС Антон Геращенко провів паралелі між замахом на Ігоря Мосійчука та вбивствами Павла Шеремета, Максима Шаповала, Юрія Возного, та Олександра Хараберюша.

"Одна з версій слідства в числі інших – дії російських спецслужб із дестабілізації суспільно-політичної ситуації на тлі акцій протесту. Раніше така ж доля спіткала журналіста Павла Шеремета, співробітника ГРУ - Максима Шаповала, Полковника контррозвідки Юрія Возного, підполковника Олександра Хараберюша. Така ж доля у січні цього року була уготована і мені", - написав Антон Геращенко.

Радник міністра МВС України Зорян Шкіряк назвав терористичний акт проти Мосійчука дуже професійним та разом із іншими звинувачує у всьому російські спецслужби.

"Безперечно маємо справу з замахом на життя державного діяча, це теракт, на моє переконання, який безумовно могли здійснити російські спецслужби, оскільки сама зухвалість цього злочину дає розуміння, що ниточки можуть вести туди, бо російські спецслужби діють таким показовим методом, показовими кривавими вбивствами", - сказав Зорян Шкіряк в коментарі УНІАН.

В МВС про замовників вибуху нічого не повідомляють, але кваліфікували замах на Ігоря Мосійчука як теракт.




Нагадаємо, близько 22:00 25 жовтня стався вибух біля входу до телеканалу "Еспресо". За попередніми даними вибухнув припаркований мотоцикл. Після вибуху Ігоря Мосійчука проооперували. Поряд із Мосійчуком було ще 4 особи, серед них - охоронець, який помер від ран дорогою до лікарні.