Під Радою поштовхалися спецпризначенці і мітингарі (відео)

18:04, 18.10.2017
Під Радою поштовхалися спецпризначенці і мітингарі (відео)

Сутичка сталася на розі вулиць Шовковичної і Грушевського.

Невиличка сутичка сталася між мітингарями і спецпризначенцями під будівлею Верховної Ради у середу після 17:00. До інциденту призвела відмова активістів повернути правоохоронцям поліцейські щити, якими вони заволоділи під час бійок напередодні.

 

Про сутичку в прямому ефірі повідомили вітчизняні ЗМІ. 

 

Під час сутички було застосовано сльозогінний газ.

 

Мітингувальники заявляють, що правоохоронці намагались прорватись до наметового містечка, зазначив кореспондент АТР. Згодом депутат Єгор Соболєв в коментрі АТР повідомив: "Несподівано загін спецпризначенців пішов на мітингувальників в атаку і намагався забрати щити".

 

У свою чергу депутат Ганна Гопко оприлюднила у своєму Facebook відео бійки, але вже за півгодини видалила його.  "Зараз під ВР: де лідери партій, які зібрали мітинг? Де активісти? Чому не разом з протестувальниками? Чому не спілкуються з людьми, щоб їх захистити та уникнути провокацій?" – обурилась пані Гопко.

 

Згодом "Громадське" повідомило, що сльозогінний газ застосували правоохоронці. Зокрема, поліція намагалася відібрати поліцейські щити в учасників акції, які напередодні протестувальники відібрали у правоохоронців під час сутичок. Протестувальники ж намагалися вирвати бруківку. 

 

Водночас, речник поліції Києва Оксана Блищик повідомила ЗМІ, що правоохоронці  затримали 11 осіб, яких відпустять після складання адмінпротоколів.

 

За її словами, інцидент стався на грунті того, що співробітники поліції мали намір повернути відібрані раніше поліцейські щити. Поліцейські деякий час вмовляли активістів добровільно повернути амуніцію, однак останні відмовлялися і висловлювали наміри пройтися з ними по Києву.

 

«Після цього поліцейські змушені були відібрати свої спецзасоби, що і було зроблено», - констатує пані Блищик.

 

Відео зіткнень оприлюднив рух "Визволення".

Як повідомляла «УМ», 17 жовтня 2017 року в Києві під будівлею Верховної Ради та в обласних центрах розпочалася акція «Велика політична реформа», яку підтримали "Рух політичних сил" Міхеїла Саакашвілі, "Батьківщина" Юлії Тимошенко та інші політичні сили, які вважають себе опозицією. Вже перший день акції відзначився бійками активістів з правоохоронцями