Ірина Луценко вимагала «винести козла» Юрія Левченка із Верховної Ради (відео)

11:40, 07.10.2017
Ірина Луценко вимагала «винести козла» Юрія Левченка із Верховної Ради (відео)

Ірина Луценко у Верховній Раді 6 жовтня (фото агенства Укрінформ)

Представниця Президента та дружина Генерального прокурора Ірина Луценко вимагає від депутата Олега Недави винести із залу засідань Верховної Ради колегу Юрія Левченка словами "Олег! Олег, винєси козла! Олег! Недава..! Винєси козла! Винєси єго нафіг!".

Відповідне відео опублікувала народна депутатка від фракції «Батьківщина» Альона Шкрум.

"Це невеличкий відрізок з учорашньої он-лайн трансляції Ради під час намагання заблокувати голосування щодо законів, які вводять в українське законодавство Мінські угоди. На першому плані спиною до нас стоіть жінка - це пані Луценко, дружина ГенПрокурора. На задньому плані - Юрія Левченка тримає такий собі пан Недава - великий та громіздкий. Іра Луценко на відео кричить: "Олег! Олег, винєси козла! Олег! Недава..! Винєси козла! Винєси єго нафіг!", - пише Альона Шкрум.




Народна депутатака відзначає, що Олег Недава "смотрящий" за Верховною Радою від соратника екс-президента Януковича Юрія Іванющенка, відомого також як Юра Єнакіївський.

"Він відповідає за маленький округ на Донбасі, за відбілювання Іванющенка, за закриття для нього кримінальних справ, за частину грошей для відновлення Донбасу, які зникають в чорні дірки багатьох кишень", - пише Альона Шкрум.

Нагадаємо, у Верховній Раді 6 жовтня депутати проголосували у першому читанні законопроекти щодо реінтеграції Донбасу, подані Президентом України. Голосування супроводжувалося бійкою та блокуванням трибуни.

Зокрема, депутат від "Свободи" Юрій Левченко кидався на спікера Андрія Парубія, щоб зірвати голосування законів по Донбасу.

Коли голова Парубій почав оголошувати, що ставить на голосування цей законопроект, Левченко підбіг до трибуни і почав намагатися прориватися до президії.

Оскільки депутати від фракцій Блоку Петра Порошенка та "Народного фронту" не дали йому пройти, він почав кидати підручні речі у Парубія.

Вже після голосування у сесійній залі пішов дим і став відчутним їдкий запах. Зокрема, десь із-під ложі преси було кинуто димову шашку. Пізніше Юрій Левченко зізнався, що то він кинув "димовуху", а перед цим протестував іще одну димову шашку в чоловічому туалеті парламенту.