До нового Верховного Суду обрали людей, які посадили Луценка

11:10, 30.09.2017
До нового Верховного Суду обрали людей, які посадили Луценка

Серед кандидатів до нового Верховного Суду, яких подали на підпис президентові Петру Порошенку, опинились судді, які колись ув'язнили нинішнього генпрокурора Юрія Луценка. Про це повідомляє у Facebook керівник відділу адвокації в організації "Реанімаційний пакет реформ" Вадим Міський.

"Це просто шизофренія якась! Судді, які судили Юрія Луценка - В'ячеслав Наставний та Сергій Слинько - проходять у новий Верховний Суд", - пише він.

В'ячеслав Наставний і Сергій Слинько - судді Вищого спецсуду з розгляду цивільних і кримінальних справ. У 2013-му році вони обидва були в складі касаційної колегії суддів, яка залишила в силі обвинувальний вирок щодо Юрія Луценка.

Як повідомляла "УМ", вчора Вища Рада правосуддя оприлюднила остаточний перелік кандидатів на посади суддів Верховного суду, який передадуть на підпис президентові. Після схвалення Петром Порошенком переможці зможуть обійняти посади у Касаційному адміністративному, Касаційному господарському, Касаційному кримінальному та Касаційному цивільному судах, які й формують Верховний суд України.