У депутата Полякова конфіскували 304 тисячі гривень застави через невиконання рішення суду

14:35, 07.09.2017
У депутата Полякова конфіскували 304 тисячі гривень застави через невиконання рішення суду

Суд конфіскував заставу народного депутата, бо він затягував із носінням електронного браслета (Максим Поляков)

У народного депутата Максима Полякова суд конфіскував на користь держави заставу в розмірі 304 тисячі гривень та призначив нову, вдвічі більшу.

Про теке рішення Солом’янського районного суду повідомляє "Укрінформ".

"Суд ухвалив клопотання задовольнити частково. Заставу у 304 тисячі грн звернути у дохід держави. Також застосувати до Полякова запобіжний захід у вигляді застави у більшому розмірі. Визначити Полякову нову заставу у розмірі 608 тисяч грн", - зачитала рішення суддя Владлена Лазоренко.

Нову заставу необхідно внести впродовж 5 днів.

САП вимагала, щоб нова застава була в розмірі 5 мільйонів гривень.

Суд зі зміни запобіжного заходу відбувся за поданням Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Відомство не задовольнило те, що Максим Поляков спочатку відмовлявся виконувати рішення суду та одягати електронний засіб стеження. Після рішення суду про запобіжний захід у вигляді застави в 304 тисячі гривень та електронного браслета, адвокати Полякова оголосили, що рішення неконституційне, тому Максим Поляков не одягатиме браслета.

23 серпня Максим Поляков погодився одягнути електронного браслета. До цього суд арештував його автомобіль та нерухомість.

Нагадаємо, Максима Полякова 11 липня Верховна Рада позбавила недоторканності, але не дозволила затримувати чи арештовувати. Народного депутата підозрюють у хабарництві та вимагання грошей у так званій «бурштиновій справі», в якій він фігурує із колегою Борисом Розенблатом.