Держзрада Януковича: суд розглядає дії Ради федерації Росії, яка погодилася ввести війська в Україну

11:22, 10.08.2017
Держзрада Януковича: суд розглядає дії Ради федерації Росії, яка погодилася ввести війська в Україну

Віталій Мешечок розпочав захищати віктора Януковича в справі про державну зраду (Цензор.Нет)

Оболонський районний суд продовжує розгляд справи про державну зраду екс-президента Віктора Януковича. 10 серпня розглядають лист-звернення Януковича до Росії про введення військ в Україну та голосування і згоду на це Ради федерації Росії.

Генеральна прокуратура України забезпечує он-лайн трансляцію засідання.

Під час шостого засідання адвокатом Віктора Януковича став віталій Мешечок. Сторону обвинувачення представляють прокурори Максим Крим та Руслан Кравченко. Справу розглядає колегія суддів на чолі із головуючим суддею Владиславом Дев'ятком і суддями Костянтином Васалатієм і Максимом Титовим.

Після того, як сторони влаштували дискусію щодо законності включення у матеріали справи листа Віктора Януковича до Володимира Путіна щодо введення військ, перейшли до перегляду відео позачергового засідання Ради федерації Росії, на якому проголосували за введення військ в Україну.

Прокурор Максим Крим акцентує увагу на тому, що представник Ради федерації заявляє, що звернення про введення військ отримано саме від Віктора Януковича.

"Саме цими словами він намагається переконати колег, що звернення звинуваченого достатнє для того, щоб дозволити введення військ до України", - цитує слова прокурора видання "Цензор.Нет".