«Безвіз» стартував: українці перетинають кордон з Європою за новими правилами

09:43, 11.06.2017
«Безвіз» стартував: українці перетинають кордон з Європою за новими правилами

Із 00:01 11 червня українці перетинають кордон з Європою без віз (Державна прикордонна служба України)

 

Із початком доби 11 червня українці з біометричним паспортом перетинають кордон з Європою без віз та, як запевняють, за лічені хвилини.

Про це повідомляють у соцмережах користувачі та українські державні органи.

Одними із перших перевірити безвіз на собі вирішили журналісти.

"00:03 за європейським часом. І от він. Один із перших українців, які переїхали кордон по безвізу! Ну, ви зрозуміли - це я) Ваш покірний слуга) Насправді, навіть відбитки не перевірили. Із документів перевірили тільки паспорт, водійське посвідчення, техпаспорт на авто і страховку. Ще запитали куди їду, а я кажу: в Угорщину на каву", - пише у Facebook Віталій Глагола та публікує фото зі штампом про перетин кордону.

Журналістка Катерина Ірха стверджує, що на кордоні із Угорщиною – ажіотаж тільки серед її колег.

"Дочекалися #безвіз в Угорщині. Ажіотаж лиш серед журналістів. Налякали бідних угорців, що навіть паспорти не взяли. Ну, і вітаємо первістка! ", - ділиться Катерина Ірха враженнями про перетин кордону.

"Безвіз - в дії. Консули в Румунії, Польщі, Словаччині, Угорщині повідомляють про безперешкодний перетин громадянами України кордону країн ЄС за біометричним паспортом. Загальна кількість українців, що перетнули кордон ЄС #безвіз станом на 05:35, вимірюється сотнями", - повідомляє Департамент консульської служби МЗС України.

А Державна прикордонна служба в соцмережах розповідає по українців, що успішно та без додаткових бюрократичних перешкод поїхали до Європи. Одні із перших - вболівальники збірної України з футболу, що вирушили до Тампере у Фінляндії, щоб підтримати наших гравців.




Через пункт пропуску в Ягодині з України виїхав до Європи Олександр Башук.

"Безвіз працює. Польський кордон: проходження прикордонників - 5 хвилин. Жодних питань, жодних документів окрім паспорту, ніякого підтвердження платоспроможності, бронювання тощо", - описує він.

"00:01. Паспортий контроль. "Вітаю вас" - сказав шведський прикордонник. Вітаю, українці. Ми того варті. Перевірка зайняла десь більше хвилини. Відбитки пальців не сканували. Запитали лише про бронь готелю. Достатньо було лише озвучити назву", - розповідає про поїздку до Стокгольму Сергій Барбу.