НАБУ підтвердила справжність "амбарної книги" Партії Регіонів

20:17, 24.12.2016
НАБУ підтвердила справжність "амбарної книги" Партії Регіонів

Михайло Охендовський отримував "чорні" гроші ПР.

Досудове розслідування зібрало достатньо доказів, які підтверджують оригінальність «амбарної книги» Партії регіонів, яку передав екс-заступник голови Служби безпеки України Віктор Трепак до Національного антикорупційного бюро України.

Про це повідомили в НАБУ в суботу.

«Досудовим розслідуванням зібрано достатньо доказів, якими підтверджено оригінальність “амбарної книги”, переданої Віктором Трепаком до НАБУ», — йдеться в повідомленні.

Відповідно до експертизи, яку провів Державний науково-дослідний експертно-криміналістичний центр Міністерства внутрішніх справ України, підписи та записи від імені голови ЦВК Михайла Охендовського у «амбарній книзі» належать саме йому.

Також про оригінальність «амбарної книги» свідчать висновки низки інших почеркознавчих експертиз, які підтверджують оригінальність підписів низки інших осіб.

При цьому в НАБУ розкритикували експертів Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції, які замість 10 днів вивчали книгу 3,5 місяці.

НАБУ на своєму сайті також оприлюднило результативну частину почеркознавчої експертизи «амбарної книги» із підписами, які належать голові Центральної виборчої комісії. Ці записи стали підставою для складання повідомлення про підозру Михайлові Охендовському.

У повідомленні наголошується, що голова ЦВК Михайло Охендовський «поповнював свій власний банківський рахунок у ті ж дні, коли ставив підписи в «амбарній книзі».

«Наприклад, відповідно до одного із записів «амбарної книги» 27.09.2012 голова Центрвиборчкому одержав від помічника одного з народних депутатів Партії регіонів 4,7 тис. дол. США, з яких, як вважає слідство, відповідно до наявних фінансових документів, поклав на власний банківський рахунок 4,5 тис. дол. США», – повідомили в НАБУ.

Як відомо, голова ЦВК Михайло Охендовський отримав підозру в незаконному отриманні грошей з «чорної каси» Партії регіонів.