Депутат-утікач Олександр Онищенко має чотири кейси компромату на Порошенка

14:59, 03.12.2016
Депутат-утікач Олександр Онищенко має чотири кейси компромату на Порошенка

Олександр Онищенко видає компромат дозами.

Депутат Олександр Онищенко, який зараз перебуває у розшуку, заявив, що має декілька блоків записів розмов із Петром Порошенком.

Про це пише Юлія Мостова в "Дзеркалі тижня".

"За даними джерел ZN.UA з найближчого кола народного депутата, Онищенко володіє декількома кейсами записів. У першому- купівля голосів для необхідних рішень в залі парламенті. У другому - віджим потоків і часток на користь бізнесу Порошенка і Ко. У третьому - розподіл тіньових дивідендів з тією ж командою у сфері роботи з "Укргазвидобутком", - йдеться у газеті.
 
"Є і четвертий кейс, записаний, правда, не new-Мельниченко, а людьми медіа-власника Віктора Зубрицького, і стосується він всього комплексу торгів людей Порошенка, приведени на переговори Олександром Онищенком, при спробі покупки (віджиму) каналу "112", - пише видання.
 
Натомість у Генпрокуратурі України не мають документальних підтверджень передачі будь-яких документів народним депутатом України Олександром Онищенком до американських спецслужб.

Як повідомлялося, 1 грудня СБУ повідомила про початок розслідування за фактом вчинення народним депутатом Олександром Онищенком державної зради.

Цього ж дня Онищенко заявив про передачу США матеріалів, що компрометують президента України Петра Порошенка і його оточення. За інформацією "Української правди", протягом року Онищенко записував свої бесіди з президентом України на наручний годинник із диктофоном.

Пізніше Онищенко також надіслав ЗМІ копію своєї американської візи. Член парламентської групи "Воля народу" Олександр Онищенко встиг покинути територію країни ще до того, як питання про позбавлення його недоторканності було винесено у сесійну залу. У даний момент підозрюваний у створенні схем розкрадання газу ПАТ "Укргазвидобування" і нанесенні державі до 3 млрд гривень збитків депутат проживає в Лондоні.

У США факту отримання компромату від Онищенка не підтвердили.