Порошенко задекларував понад 100 компаній і рожеву сумочку

07:03, 31.10.2016
Порошенко задекларував понад 100 компаній і рожеву сумочку

Рожеву сумочку Fendi носить Марина Порошенко, а декларує - її чоловік.

Президент України Петро Порошенко є власником 104 компаній в Україні, Росії, Польщі, Іспанії, на Кіпрі, в Угорщині, Литві і КНР,  Британських Віргінських островах та у Нідерландах. Окрім, автомобілів, дорогоцінностей та предметів антикваріату глава держави вказав ще й жіночі сумочки.  

 

Такі дані містяться у його електронній декларації, розміщеній на сайті НАЗК у неділю, за кілька годин до опівночі. Відтак, свою декларацію Петро Порошенко оприлюднив одним із останніх до крайнього терміну – 31 жовтня.

 

Також Президент задекларував понад 26,3 млн. доларів, 540,4 тис. гривень та 14,3 тис. євро на банківських рахунках.

 

Внески до кредитних спілок та інших небанківських фінустанов становлять 8,19 млн. грн. Крім цього, Порошенко задекларував 3,85 млн. доларів та 1,1 млн. грн. у якості коштів, позичених третім особам.

 

Готівкою глава держави зберігає лише 60 тис. доларів та 900 тис. гривень. Дружина президента Марина Порошенко має на банківських рахунках понад 71 тис. грн. та майже 9 тис. євро.

 

Президент та його родина є власниками будинку та трьох земельних ділянок у Козині, поблизу Києва вартістю 30 мільйонів гривень, трьох земельних ділянок та двох квартир у столиці, квартири у Вінниці, а також бази відпочинку «Лебідь» в місті Лиман Одеської області.

 

Також у декларації пана Порошенка вказано вісім автомобілів представницього класу: Mercedes-benz  2010 р.в, BMW та Range Rover 2011 р.в., Jaguar 2008 р.в., та катер Bayliner 2005 р.в.

 

Також у власності президента є машина хімчистки, рояль, колекція із 84 картин (як старих майстрів, так і сучасних) та шести скульптур (серед яких, «Хлопчик рибалка» Гуглієльмо Пугі).

 

У декларації Порошенка вказані меблі, гарнітури, люстри, техніка, годинники, рояль Schimmel, килими. Глава держави задекларував ще й 3 наручні годинники Hublot, 1 - Patek Phillip, та 2 - Breguet.

 

Глава держави також не забув про 2 норкових шуби, кожушок з соболя, шкіряне пальто, жіночу шкіряну сумку рожевого кольору Fendi (вартість понад 100 тис. грн.) та чорні шкіряні жіночі сумки Dior та Chanel.

 

В електронній декларації вказані й ювелірні вироби та прикраси: браслети, каблучки, сережки, кулони, намисто, чоловічі запонки, тримач для галстука.

 

Пізніше Петро Порошенко написав на своїй сторінці у Facebook, що всі компанії створені в той час, коли він займався бізнесом, а все коштовне рухоме і нерухоме майно: житло, земельні ділянки, авто, картини, жіночі прикраси – було куплено (не в оренді) до його перемоги на президентських виборах.

 

«Більше того, здебільшого майно було набуто в той час, коли я не був на державній службі», - написав Президент.

 

За його словами, він «принципово зберігає кошти у банках, з кожного цента яких сплачено податки до бюджету України».

 

«Все це відображено у моїй декларації за 2015 рік. Хоча й маю деякі готівкові кошти: 800 тисяч гривень і 60 тисяч доларів. Вважаю, що політики повинні демонструвати приклад і довіряти банківській системі», - заявив Порошенко.

 

Також президент зазначив, що впродовж двох останніх років, він та підприємства, де він виступає кінцевим бенефіціаром, перерахували на благодійність та підтримку армії близько 400 мільйонів гривень.

 

 

Нагадаємо, що у п’ятницю зранку держслужбовці почали масово заповнювати електронні декларації: за перші 13 хвилин система зареєструвала півтисячі анкет.