У Москві хочуть реанімувати проект «Новоросія»

08:30, 16.07.2016
У Москві хочуть реанімувати проект «Новоросія»

Новоросія повертається? Болотову знову кортить очолити терористів.

У Москві знову згадали про проект "Новоросія".
 
Перший керівник самопроголошеної Луганської народної республіки Валерій Болотов, що втік  з Луганська до Росії, оголосив, що збирається очолити парламент цього так званого союзу народних республік ДНР і ЛНР.
 
«До мене надійшла колективна пропозиція від депутатів парламенту Новоросії - очолити парламент цього руху і продовжити справу, яку було розпочато», - написав у Фейсбуку Болотов, який керував терористами Луганська з квітня по серпень 2014 року.

«Лякає нас Кремль знову своїм мега-проектом. Як дідок-імпотент, який кличе в гості відразу двох студенток, а в очах жах - раптом погодяться ...», - зіронізував 
з цього приводу київський політолог Кирило Сазонов, прокоментувавши, що, ймовірно, Болотов отримав інструкції «раніше за всіх».  

Цікаво, що досі проект «Новоросія» був заморожений на невизначений термін в травні 2015 року. Оголосив  про закриття сам його керівник, екс-депутат Верховної Ради Олег Царьов, який після оголошення в Україні у розшук переховується в окупованому Криму. 
 
Царьов, який був першим та єдиним «спікером» парламенту «Новоросії», тоді послався на те, що створення такого союзу ДНР і ЛНР не передбачено Мінськими угодами. 
 
Нагадаємо, першопочатково так звана Новоросія, за задумом Кремля була спрямована на поділ України фактично навпіл - проект мав охопити дев'ять областей: Донецьку, Луганську, Харківську, Одеську, Дніпропетровську, Запорізьку, Херсонську, Миколаївську, які б відділилися від Києва в сепаратистські республіки.
 
Той план з тріском провалився через відсутність підтримки з боку населення. Не допомогли навіть захоплення адміністративних будівель та «п’ята колона» з числа проросійськи настроєних політичних сил - кількість прихильників Путіна  у цих областях виявилася шокуюче низькою для Кремля.