Посадовець Мінкульту затриманий на хабарі за вивезення антикваріату

19:10, 15.02.2024
Посадовець Мінкульту затриманий на хабарі за вивезення антикваріату

Чиновник Мінкульт під час затримання на хабарі в Києві. (kyiv.gp.gov.ua)

Правоохоронці викрили та затримали посадовця адміністративного Управління Міністерства культури та інформаційної політики на отриманні хабаря за сприяння у вивезенні антикваріату за кордон.

 

Сталося це під час отримання чиновником 3000 доларів. «Аванс» у розмірі 300 «баксів» він отримав раніше.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Київська міська прокуратура в четвер.

 

За даними слідства, чиновник вимагав та отримав від чоловіка 3300$ за здійснення впливу на третіх осіб для безперешкодного вивезення антикварної холодної зброї за межі України, поза митним контролем, без дозвільних документів та огляду.

 

Посадовця затримали під час отримання другої частини коштів у розмірі 3000$. Іншу частину суми – 300$ затриманий отримав раніше.

 

 

«Крім того, під час санкціонованих обшуків за місцем проживання фігуранта вилучено 10 000 $ та 200 тис. грн., вирішується питання про накладення арешту на вилучене», - додають у прокуратурі.

 

Наразі хабарнику готується повідомлення про підозру (ч. 3 ст. 369-2 КК України) та вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

 

Санкція статті передбачає до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

Викриття хабарника відбулося за процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва.

 

Як повідомляла "УМ", нещодавно митники запобігли вивезенню за межі України колекції цінних археологічних предметів у кількості 124 предметів. Зокрема, історичні цінності намагалися вивезти до Румунії з Чернівецької області.