Помер народний артист України Олександр Востряков

12:54, 15.10.2023
Помер народний артист України Олександр Востряков

Зупинилося серце видатного українського оперного співака, педагога, народного артиста України Олександра Вострякова. (opera.com.ua)

Народний артист України, соліст Національної опери та професор консерваторії Олександр Востряков пішов із життя 14 жовтня – артистові було 79 років.

 

Як інформує УМ, про смерть Вострякова повідомили в Національній опері України.

 

 «Із глибоким сумом сповіщаємо, що 14 жовтня на 80-му році життя через важку хворобу зупинилося серце видатного українського оперного співака, педагога, народного артиста України Олександра Андрійовича Вострякова.

 

Українське музичне мистецтво втратило великого співака, з ім'ям якого пов’язана одна з найяскравіших сторінок сучасного оперного мистецтва. Олександр Востряков досягнув мистецьких вершин, продовживши й збагативши традиції української оперної школи», — йдеться у повідомленні.

 

З 1990 року артист викладав сольний спів у Київській консерваторії (НМАУ) ім. П. Чайковського. Прощання з Олександром Востряковим відбудеться у вівторок, 17 жовтня, об 11:00 у фоє Національної опери України.

 

Як повідомляла УМ, видатний український правник-міжнародник, Надзвичайний і Повноважний Посол Володимир Василенко відійшов у вічність на 87-му році життя.