В Німеччині відбувся показ української кінострічки «Довбуш»: зібрали повний зал

22:11, 01.10.2023
В Німеччині відбувся показ української кінострічки «Довбуш»: зібрали повний зал

Квиток на фільм “Довбуш” у Регенбурзі. (Фото: Ксенія ЛЯПІНА)

30 вересня об 11:00 в німецькому місті Регенсбург, що знаходиться в землі Баварія неподалік Мюнхена, відбувся показ фільму “Довбуш” режисера Олеся Саніна.

 

Відбулося це в кінотеатрі “Regina Kino” за сприяння українсько-баварської громадської організації “Hromada Regensburg”.

 

«Довбуш» — це український історичний фільм, в основі сюжету якого — життя найвідомішого з опришківських ватажків у Карпатах Олекси Довбуша. Прем'єра відбулася 24 серпня 2023, хоча виробництво розпочалося в серпні 2018 року.

 

Події фільму відбуваються в Карпатах на початку XVIII століття. Жорстоке правління польської шляхти змушує гуцулів тікати в гори. Двоє братів, Олекса та Іван Довбуші, опиняються поза законом і стають опришками. У пошуках помсти панам за вбивство батьків Довбушів брати стають ворогами один одному. Один прагне грошей, другий — справедливості. Гуцули починають повстання, яке очолює Олекса, втім шляхта робить усе можливе, аби знищити його.

 

                                                  Кінотеатр “Regina Kino”  (Фото: golocal.de).   

 

Перед тим, як розпочати сеанс в Регенсбурзі, голова ГО “Hromada Regensburg” виступив із невеличкою промовою, побажавши глядачам гарного перегляду й заохотивши донатити на гуманітарну допомогу Україні:

 

“За те, що сьогодні ми маємо можливість подивитися українське кіно в Регенсбурзі, за те, що нам надають можливість робити покази українських фільмів й в майбутньому, ми завдячуємо кінотеатру “Regina Kino”. Ще буде! Ви можете зробити пожертву наприкінці фільму – гроші підуть на допомогу Україні. Дякуємо та насолоджуйтесь фільмом!”.

 

На показ фільму прийшли як українські, так і німецькі гості. Зал був повним. Кінострічка настільки вразила глядачів, що після останнього кадру з гучними словами “Боротьба триває”, зал гучно аплодував.

 

Ксенія ЛЯПІНА, студентка Київського університету імені Бориса Грінченка.
Регенсбург, Німеччина