Актор Олексій Хільський з Дніпра загинув у бою

11:42, 20.08.2023
Актор Олексій Хільський з Дніпра загинув у бою

Олексій Хільський воював з перших днів війни, був двічі поранений, але одразу повертався на фронт (Фото з ФБ-торінки Надії Хільської)

Виконуючи бойовий обовʼязок на Запорізькому напрямку загинув український актор 35 річний Олексій Хільський, відомий своєю участю у театрі та кіно, зокрема в серіалах "Лікар Ковальчук" і "Нюхач". 

 

Воїн-актор служив у складі 46-ї окремої аеромобільної бригади десантно-штурмових військ, дмонструючи свою відданість захисту країни.

 

Як інформує Україна молода, трагічну звістку про загибель актора повідомила  його дружина Надія Хільська.

 

«Я пишу, але сама не можу до кінця в це повірити. Льоша загинув під час виконання бойового завдання. Він був найкращим з усіх, кого я знаю. Найдобрішим! Найгарнішим! Найталановитішим! Все, за що він брався, він робив з пристрастю. А яка в нього була жага до життя! Він так любив життя! Я кохаю тебе, мій воїн», – написала Надія.

 

Олексій відомий за ролями в серіалах "На твоєму боці", "Квочка", "Кріпосна", "Лікар Ковальчук", "Опер за викликом", "Загадка для Анни". Також він грав у театрі – творчий шлях почав у 2010 році з Дніпровського драматичного молодіжного театру "Віримо!".

 

Олексій долучився до війська від початку великої війни. Надія Хільська розповідала, що він був двічі поранений, але знову повертався на фронт. Боєць був головним сержантом у взводі розвідроти, брав участь у звільненні Херсона, воював у Бахмуті й Соледарі.

 

 

17 серпня Надія повідомила, що Олексій більше доби не виходив на звʼязок. Він загинув під час виконання бойового завдання на Запорізькому напрямку.


У Олексія залишилась дружина та донька. Він був турботливим батьком і чоловіком.

 

«Коханий, я дуже щаслива, що майже 13 років тому ми з тобою стали батьками нашій донечці. Ти весь час був для неї найкращим таточком. Змінював підгузки, годував з пляшечки ночами, ви завжди знаходили пригоди, катались на роверах, грали в настолки, ти вчив її монтувати і ще багатьом прикольним штукам. Ти найкращий тато, якого тільки можна було намріяти! Вітаю тебе, коханий", – писала Надія Хільська у День батька. 

 

У соцмережах друзі та колеги згадують Олексія як талановитого, сміливого і доброго чоловіка.

 

"Я з Дніпра, в Дніпрі Льошу знають всі. Талановитий актор, гідний чоловік, світла і сильна людина. Він загинув на війні, захищаючи нашу Україну. Яка величезна втрата для мого рідного театру "Віримо". У Льоші залишились чарівна дружина і донечка, допомогти дівчатам можна за лінком", – написала акторка Альона Капоріна.

 

                                                                       Актор з донькою. 

  

Дитячий музично-драматичний театр Віват також вшанував памʼять героя.

 

"Неможливо в це повірити...Але сьогодні стало відомо, що Олексій Хільський загинув під час виконання бойового завдання. Ми встигли потоваришувати з ним... І хоча нас звела жорстока війна, це знайомство залишає тільки теплі і світлі спогади, адже саме таким запам'ятався Олексій – неймовірно щирим і рідним – ніякої ''зірковості'' – людина-душа.  Ми так хотіли попрацювати разом, поїздити на гастролі на нашій ''Бджілочці'', відсвяткувати Перемогу... Всією театральною ВІВАТівською родиною висловлюємо співчуття рідним і близьким", –кажуть в театрі.

 

“Одного разу я був на виставі Театру "Верим" і Олексій Хільський там був неперевершений. Він був дуже талановитим та харизматичним. Після цього ми запросили його до нас в Кеди провести курси акторського для офіціантів. Він залюбки погодився. Після цього ми стали товаришувати. Він поїхав до Київа, де розвивав свою акторську кар'єру.  Місяць назад він був в Кедах в Дніпрі і ми з ним говорили. Я був дуже радий бачити його. Говорили про війну, Україну та сімʼю. Зараз його немає. Світла памʼять герою!" –написав Денис Жаткін.

 

“Я, чесно, не бачила Льошу в кіно, бо я дуже рідко дивлюся в той бік. Зате я дуже добре пам'ятаю його в театрі. "Товаріщ Калабушкін!" у виставі "Самогубця", робота у спектаклі "Однокласники". Це те, що одразу в голові.   Щоразу думаєш – вони вічні. Актори, музиканти, художники, журналісти, воїни…Просто пам'ятаймо Льошу. І можна допомогти його родині", –написала Ольга Владимирова.

 

Як повідомляла УМ,, у боях за Україну загинув актор Євген Світличний, який грав Карася у фільмі "Носоріг".