Драмтеатр у Чернігові знищено ракетним ударом росіян, фото

13:28, 19.08.2023
Драмтеатр у Чернігові знищено ракетним ударом росіян, фото

Під час ракетного удару по Чернігову загинули люди, які йшли зі служби в П'ятницькій церкві XI ст. (Фото МВС)

Драматичний театр у центрі Чернігові знищено ракетним ударом російських терористів у День Преображення Господнього в суботу, 19 серпня.

 

У вихідний святковий день в центрі Чернігова гуляли сотні людей з дітьми. Поруч із драмтеатром розташована П'ятницька церква XI століття, де на момент ракетної атаки  було багато людей, які освячували яблука на службі.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє керівництво держави, місцева влада та користувачі соцмереж.

 

В результаті ракетного удару по центру Чернігова знищено драматичний театр. Також серйозно постраждала площа в центрі міста, політехніка.

 

Є загиблі та поранені. Журналістка Олександра Денисенко в ефірі телемарафону підтвердила цю інформацію.

 

 

Свідки розповідають, що росіяни завдали удару балістичною під час виставки виробників дронів DemoDay. На виставці мали були присутні українські виробники безпілотників, представники льотних шкіл та військові, які застосовують дрони на фронті

 

Виставка мала відбутися о 10:00. Організатори запевняли, що захід пройде в безпечному місті та обіцяли повідомити адресу локації за чотири години до початку події усім, хто зареєструвався.

 

Як йшлося в анонсі виставки DemoDay Чернігів «люті пташки демo день – це презентація можливостей розробників БПЛА, майданчик для корисних взаємодій та спілкування».

 

На заході також мали були присутні українські виробники безпілотників, представники льотних шкіл та військові, які застосовують дрони на фронті. 

 

 

До слова, подію проводили спільно з Чернігівською обласною військовою адміністрацією та кластером оборонних технологій Brave1.

 

Голова Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус повідомив: "Ворог обстріляв центр Чернігова. Ймовірно балістична ракета. Залишайтесь в укриттях. Деталі згодом".

 

Президент Володимир Зеленський відреагував на удар по Чернігову під час робочого візиту до Швеції: "Площа, політехніка, театр. Звичайний суботній день, який росія перетворила на день болю та втрат. Є загиблі, є поранені. Мої співчуття тим, хто втратив рідних".

 

Глава держави пообіцяв працювати над більшою консолідацією світу проти російського терору.

 

 

Міністр МВС Ігор Клименко написав: «Суботній святковий ранок. Люди йшли з церкви з корзинками посвячених яблук… Станом на 13:00 відомо про 42 постраждалих внаслідок російського удару по Драмтеатру в Чернігові. Загинуло 5 осіб. Травмовано 37 людей, серед яких 11 дітей. Усім надається медична допомога».

 

 

Як повідомляла "УМ", росія цинічно ігнорує принципи міжнародного гуманітарного права під час ракетних атак України.