Акторка Олеся Жураківська ювілей відзначить у ролі пасії Наполеона

13:56, 09.08.2023
Акторка Олеся Жураківська ювілей відзначить у ролі пасії Наполеона

Олеся Жураківська – Жозефіна з «Корсиканки». (Фото надане Театром на лівому березі)

Ювілейний день народження у Києві 13 серпня на сцені святкуватиме без перебільшення улюблениця мільйонів глядачів – акторка театру і кіно, очільниця столичного Театру на лівому березі Олеся Жураківська.

 

Її добре знають в ролі рішучої Мами в однойменному телесеріалі, яка готова заради сина йти хоч у пекло, не лише на тимчасово окуповану росіянами українську територію. А заходила артистка до глядачів з телеекранів, ще коли долучилася до «Танцюю для тебе» заради виконання дитячого бажання. Перед харизматичною жінкою тоді партнер не встояв: «Поліна, я на колінах…».

 

Грандіозною за енергетикою має стати у великій залі Міжнародного центру культури і мистецтв на 2 тисячі глядачів театральна візитівка заслуженої артистки і театру – «Корсиканка». Роль Жозефіни у цій виставі – пасії Наполеона стала знаковою для Олесі Жураківської. Бо саме з цієї вистави 20 років тому розпочався відлік її головних ролей в театрі та кіно.

 

Відтоді  «Корсиканка» збирає аншлаги по всій Україні. За 20 років незрівнянна Жозефіна з’явлаляся на сцені більше 250 разів. І кожного разу у виконанні Олесі Жураківської.

 

В основу вистави покладена найпопулярніша п’єса чеського драматурга Іржі Губача. Поставив її режисер Олексій Лісовець, художник - Олег Луньов, автор музичного рішення - Олександр Курій. 

 

Дія відбувається у 1819 році на острові Святої Єлени, де у засланні, принижений та переможений, зустрічає старість  Наполеон. Від минулої величі і слави нічого не лишилося, імператорський мундир став опудалом на городі… Утім усе змінює  несподівана поява в житті полководця корсиканки Жозефіни. Дивна, смішна і хоробра -  повертає в сіре буденне життя прості людські бажання, і саме від того воно стає яскравим і незабутнім.

 

 

«Корсиканка» саме в  день народження виконавиці головної ролі, ще й ювілейний – особлива родзинка цього показу. «Оскільки зараз гучно святкувати мені здається недоречним, то зіграти виставу - це можливість відсвяткувати, не святкуючи», - уточняє  Олеся Жураківська.

 

І додає: «Кожна людина, яка сидітиме в цей день в цій величезній залі, буде для мене важливою та особливою. Як говорять, розділена з другом радість - це подвійна радість. І всі разом ми проживемо, сподіваюся, щасливу частинку свого життя».

 

У виставі також задіяні інші актори Театру на лівому березі: Сергій Солодов, Андрій Мостренко, Святослав Фехтел, Олександр Божко, Юрій Литвин, Володимир Мовчан. 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві відбулася прем’ієра вистави «Круасани з мигдалем».