Актор та воїн Євген Світличний «Жека» загинув у бою на Харківщині

01:30, 31.07.2023
Актор та воїн Євген Світличний «Жека» загинув у бою на Харківщині

Євген Світличний з позивним «Жека». (facebook.com/1oshrdukps/veronika.vlech)

Воїн першої окремої штурмової роти підрозділу «Вовки Да Вінчі» Євген Світличний з позивним «Жека» загинув під час виконання бойового завдання на Харківському напрямку ще 19 липня.

 

У мирному житті Євген Світличний був актором. Зокрема, у 2021 році він зіграв роль Карася у фільмі Олега Сенцова «Носоріг».

 

Як інформує «Україна молода», про героїчн смерть воїна у бою повідомили його побратими, а також Олег Сенцов, який нині також захищає Україну зі зброєю в руках на передовій.

 

Полеглому назавжди залишиться 29 років.

 

«Кожна загибель воїна – велика втрата для нації, кожна загибель "Вовка" – велика втрата для зграї», – прокоментували побратими Євгена.

 

«Жека Світличний. Спортсмен, Актор, Воїн. Загинув як Герой, захищаючи нашу Батьківщину», – написав у соцмережах режисер "Носорога" Олег Сенцов в ніч на понеділок.

 

 

Втрату прокоментувала дружина Олега Сенцова Вероніка Вельч:

 

«Женю знала з фільму "Носоріг" – таким його хочу завжди пам'ятати. У стильних штанцях, метелику та окулярах. Євген Світличний. Світлий та талановитий. Боровся з ворогом до останнього подиху. На жаль, той подих виявився дуже передчасним… Спочивай з миром, друже».

 

 

Тоді як український продюсер і культурний менеджер Денис Іванов у фейсбуці зазначив: "Загинув Євген Світличний. Актор, що втілив образ Карася в "Носорозі". Світла людина і герой. Вічна памʼять".

 

Також під час виконання бойового завдання на Харківському напрямку загинули інші захисники з «Вовків Да Вінчі» — Володимир «Електрик» Паращишин, Юрій «Кріс» Кріса, Олексій «Тихий» Найда.

 

Як повідомляла «УМ», в середині липня режисер Олег Сенцов вдруге отримав поранення на фронті