Координаторка ООН Деніз Браун оглянула пошкоджений собор в Одесі, фото

14:21, 26.07.2023
Координаторка ООН Деніз Браун оглянула пошкоджений собор в Одесі, фото

Деніз Браун оглядає пошкоджений терористами Спасо-Преображенський собор в Одесі. (omr.gov.ua/ua)

Постійна координаторка ООН в Україні Деніз Браун прибула до Одеси та разом з місцевою владою оглянула Спасо-Преображенський собор, який пошкодила російська ракета 23 липня.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Одеська міськрада у серед.

 

"Це ще одне явне порушення міжнародного гуманітарного права, де цивільні особи та цивільна інфраструктура, яка явно знищена, не є частиною війни. І такі будівлі, як цей об’єкт культурної спадщини, є ключовими для української ідентичності та культури", - заявила пані Браун.

 

За її словами, собор - це один з обʼєктів захищених ЮНЕСКО, тому він захищений Організацією Об'єднаних Націй.

 

 

"Раніше я говорила про справедливість і відповідальність, і важливо задокументувати ці атаки та наслідки цих атак, щоб притягнути до відповідальності", - додала постійна координаторка ООН в Україні.

 

 

Після цього Деніз Браун обговорила з мером Одеси Геннадієм Трхановим пріоритетні напрямки допомоги та забезпечення соціального захисту найбільш вразливих категорій населення.

 

«Вдячний за допомогу, яку ООН та партнери надають Одесі із самого початку. Сьогодні вкрай актуальними є реалізація проєкту з генерації електроенергії, підготовка до зими, обладнання сховищ та забезпечення внутрішньо переміщених осіб і вразливих груп населення всім необхідним», - сказав мер Одеси.

 

 

«Безумовно, якщо регулярні обстріли Одеси продовжаться, це впливатиме на загальну безпекову ситуацію. Зі свого боку я надаватиму всебічну підтримку та залучатиму партнерів, аби охопити всі напрямки», - наголосила пані Браун.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Руйнування російською зброєю Одеси засуджений весь цивілізований світ.