В Україні скасували держреєстрацію серіалу «Свати»

17:14, 29.11.2017
В Україні скасували держреєстрацію серіалу «Свати»

Держкіно заборонило серіал "Свати" не з першої спроби.

Голова Державного агентства з питань кіно Пилип Іллєнко, заявляє, що Держкіно скасувало державну реєстрацію і визнало недійсними прокатні посвідчення на всі сезони серіалу "Свати".

 

Про це Пилип Іллєнко повідомив у Facebook  в середу.

 

«Держкіно скасувало державну реєстрацію і визнало недійсними прокатні посвідчення на всі сезони серіалу «Свати», - написав голова агенства.

 

Перший заступник голови Держкіно Сергій Неретін підтвердив "Українській правді", що показ серіалу заборонили.

 

Він пояснив логіку речей: спочатку СБУ внесла актора з цього серіалу – Федора Добронравова – до списку осіб, яким заборонено перетинати кордон України, потім на цьому тижні з подання СБУ Мінкульт вніс Добронравова до переліку осіб, що створюють загрозу Нацбезпеці - відповідно цей список вже є на їхньому сайті.

 

"Ну а ми (Держкіно) змушені, як того вимагає закон, скасувати прокатні посвідчення на всі фільми та серіали, де грає цей актор", – зазначив пан Неретін.

 

Зазначимо, що раніше Іллєнко пояснював, що як громадянин повністю підтримує дії СБУ щодо заборони на в'їзд до України російському артистові Федору Добронравову.

 

"Однак Держкіно до цього не має жодного стосунку. Про рішення СБУ я, як і всі інші, дізнався з новин", – зазначав Іллєнко.

 

При цьому, він стверджував, що "заборона на в'їзд до України Добронравову не означає, що буде заборонено серіал "Свати". Хоча його заступник Неретін передбачав скасування державної реєстарції серіалу.

 

На минулому тижні СБУ заборонила російському актору Федору Добронравову в'їзд до України на три роки. 

 

Згодом український шоумен, фронтмен "95 Кварталу" Володимир Зеленський записав емоційне відеозвернення щодо можливої заборони серіалу "Свати" в Україні.