Чи буде Taurus: Німеччина планує передати Україні далекобійні системи

15:01, 20.02.2024
Чи буде Taurus: Німеччина планує передати Україні далекобійні системи

Scalp та Storm Shadow вважаються не такими ефективними, як Taurus. (Фото з відкритих джерел)

Керівна коаліція уряду Німеччини підготувала секретну пропозицію щодо постачання Києву більшої кількості боєприпасів, серед яких будуть і далекобійні ракети.

 

Втім, чи йдеться в даному випадку про передачу Україні ракет Taurus наразі незрозуміло.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Bild з посиланням на агентство dpa у вівторок.

 

За даними агентства, коаліція підготувала секретну пропозицію щодо постачання Києву більшої кількості боєприпасів, транспортних засобів та систем озброєння. Голосування щодо цього пакету допомоги збираються провести в Бундестазі вже цього тижня.

 

Крилаті ракети Taurus, надати які давно просить Київ, у цьому проєкті прямо не згадуються, однак у ньому йдеться про "додатково необхідних систем далекобійного озброєння та боєприпасів для того, щоб Україна могла здійснювати цільові атаки на стратегічно важливі цілі далеко в тилу російського. агресора".

 

Зауважимо, що ракети Taurus якраз підходять під цей опис, оскільки вони можуть досягати мети на відстані понад 500 кілометрів.

 

Видання зазначає, що Франція та Велика Британія вже поставили Україні свої крилаті ракети Scalp та Storm Shadow, проте вони вважаються не такими ефективними, як Taurus.

 

Нагадаємо, ще наприкінці травня 2023 року Україна звернулася до уряду Німеччини з проханням надати крилаті ракети Taurus із дальністю дії до 500 кілометрів.

 

Як повідомляла «УМ», 17 січня німецький парламент провалив голосування за ініціативу опозиції щодо передачі Україні німецьких крилатих ракет великої дальності Taurus.