Глава поліції Київщини Анатолій Щадило звів поблизу столиці маєток з пірсом

15:38, 20.12.2023
Глава поліції Київщини Анатолій Щадило звів поблизу столиці маєток з пірсом

Щадило збудував маєток на 250 метрів квадратних із лазнею, тенісним кортом та елінгом. (Скріншот відео)

Начальник поліції Київської області Анатолій Щадило є власником 50 соток землі у селі Проців під Києвом.

 

На цій землі він збудував маєток на 250 метрів квадратних із лазнею, тенісним кортом та елінгом. У самого ж генерала журналісти знайшли майна на десятки мільйонів гривень.

 

Як інформує Україна молода, про це йдеться в розслідуванні hromadske, оприлюдненому в середу.

 

За даними журналістів, цю «хатинку» Щадило побудував у 2014-2017 рр. На початку будівництва він працював заступником голови міліції Волинської області Олександра Терещука.

 

Втім, на той час Щадило підпадав під люстрацію і не мав права працювати в держорганах до жовтня 2024 року.

 

Згідно з декларацією, три ділянки землі у селі Проців під Києвом загальною площею майже 50 соток Щадило купив в різний час приблизно за 300 тис. грн. Зараз купити там 6 соток землі під забудову дешевше, ніж за $20 тис., неможливо.

 

Єдине можливе пояснення дешевої вартості землі - її формальне призначення. Це землі для індивідуального або колективного садівництва, вони не призначені для забудови.

 

На землі Щадила зведено лазню, елінг (споруду для побудови, зберігання та ремонту суден), гостьовий будинок, тенісний корт, гараж та власний пірс.

 

Ділянки почали з'являтися у власності родини Щадила з грудня 2013 року по липень 2014 року, у розпал Революції Гідності. На початку 2014-го тут заклали фундамент майбутнього маєтку. Його і решту будівель звели за 2,5 роки.

 

У 2016-2017 роках будівництво виглядає завершеним. Тобто на відбудову всього цього в доволі стиснуті терміни в нього були вільні гроші.

 

Скільки Щадило тоді витратив на маєток, оцінити складно. Будинки, більш подібні до маєтку Анатолія Щадила, за метражем і оздобленням, зараз тут пропонують за 10-15 мільйонів гривень.

 

Родина нового очільника поліції Київщини має також 4 квартири у столиці, паркомісця, земельні ділянки поруч з Києвом та два човни.

 

 

Як повідомляла "УМ", скандально відомий фігурант журналістського розслідування щодо ймовірних зв’язків із росією, заступник голови Нацполіції України Дмитро Тишлек звільнений з посади.