Міноборони допустило до експлуатації нові зразки «окопної РЕБ» – захищатимуть від БПЛА

14:03, 01.12.2023
Міноборони допустило до експлуатації нові зразки «окопної РЕБ» – захищатимуть від БПЛА

Міноборони допустило до експлуатації нові зразки "окопної РЕБ" для боротьби з ворожими FPV-дронами.

Тестування тактичних засобів радіоперешкод баражуючим боєприпасам та FPV-дронам, розроблених вітчизняними підприємствами завершили в Міноборони.

 

Як інформує УМ, про це повідомив заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Іван Гаврилюк.

 

"Оборонне відомство спільно з Генеральним штабом Збройних сил України завершило тестування тактичних засобів радіоперешкод баражуючим боєприпасам та FPV-дронам, розроблених вітчизняними підприємствами, які підтвердили свої тактико-технічні характеристики в умовах застосування, наближених до бойових", - зазначив він.

 

За його словами, нині ці засоби рекомендовані до проведення кодифікації та реєстрації як штатно-табельних предметів постачання з метою подальшого постачання до Збройних сил України.

 

Гаврилюк додав, що найближчим часом планується провести тестування низки тактичних засобів радіоелектронної боротьби з БПЛА та засобів виявлення БПЛА.

 

"Серед систем, які нещодавно були допущені до експлуатації Міністерством оборони України, — комплекс радіоелектронної боротьби, який використовується для боротьби з усіма типами ворожих БПЛА, здатен подавляти сигнали управління, передачі даних супутникової навігації GPS, ГЛОНАСС, Galileo і Beidou, а також створювати множину фальшивих сигналів. Комплекс має пасивну систему виявлення та пеленгації безпілотників", - розповів Гаврилюк.

 

Наразі ще два зразки вітчизняних систем "окопної РЕБ" проходять кодифікацію в оборонному відомстві. Йдеться про комплекс, який протидіятиме російським "Ланцетам" та комплекс, що захищатиме від ворожих FPV-дронів, додав заступник міністра оборони.

 

Як повідомляла УМ, Обіцянки Міноборони: вироблятимуться системи ППО із дальністю за 100 кілометрів.