Україна отримала третину з обіцяного Євросоюзом мільйона боєприпасів – Кулеба

12:17, 29.11.2023
Україна отримала третину з обіцяного Євросоюзом мільйона боєприпасів – Кулеба

Сили оборони України потребують більше артснарядів від західних партнерів. (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба стверджує, що Україна отримала лише 300 тисяч з обіцяного Євросоюзом мільйона боєприпасів.

 

Як інформує Україна молода, про це Кулеба сказав у Брюсселі перед початком Ради Україна-НАТО, передає МЗС у середу.

 

Відповідаючи на запитання щодо ймовірності зменшення обсягів допомоги Заходу з огляду на позиції Угорщини, Словаччини та розвиток подій на Близькому Сході, міністр закликав до більш тісного узгодження оборонних галузей України та НАТО, щоб забезпечити Києву постачання, необхідні для перемоги над росією.

 

"Нам необхідно створити євроатлантичний спільний простір оборонної промисловості", - наголосив пан Кулеба.

 

Дипломат додав, що це забезпечить безпеку як України, так і самих країн НАТО. Адже, на його думку, надання військової допомоги Україні з боку країн Заходу - найкращий шлях уникнути відправки власних військових на війну.

 

«Політика є політика, і люди заявляють про різні речі. Вчора я мав продуктивну зустріч із міністром закордонних справ Словаччини, і ми чудово зрозуміли один одного. Він підтвердив, що ремонтний хаб для української важкої техніки буде продовжувати працювати у Словаччині, контракти між українськими та словацькими збройовими компаніями будуть продовжуватися, тож я не бачу тут ризику. Щодо Угорщини - почекаймо два тижні й подивімося, чим все це завершиться», - сказав лава МЗС.

 

 

Він також висловив сподівання, що Конгрес США знайде рішення, яке буде в інтересах народу самої Америки, - надавати підтримку обом країнам - Україні й Ізраїлю - за цих обставин.

 

"Найкращий шлях уникнути відправки своїх військових на війну - допомогти іншим країнам у веденні цих воєн... Я хочу підкреслити знову: Україна ніколи не просила присутності американських військ на (українській) землі. Це принципово, і цим ми дуже відрізняємося від інших. Наша угода дуже чесна. Ви надаєте нам те, що нам потрібно, і ми будемо битися. Ми не просимо вас приносити в жертву ваших солдатів", - підкреслив міністр закордонних справ України.

 

Як повідомляла «УМ», канцлер Німеччини Олаф Шольц вважає, що військова та фінансова підтримка України під час війни має життєво важливе значення для Європи.