Україна є найбільшим покупцем німецької зброї

17:43, 02.10.2023
Україна є найбільшим покупцем німецької зброї

Олаф Шольц задоволений результатами продажу німецької зброї. (Фото: dpa)

Німеччина лише протягом дев’яти місяців 2023 року схвалила експорт озброєнь на суму, більшу, ніж за весь минулий 2022 рік.

 

Згідно з даними міністерства економіки країни, за перші три квартали цього року федеральний уряд схвалив експорт в Україну військової техніки на суму 3,3 млрд євро, що робить Київ найбільшим одержувачем німецького озброєння.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє видання Spiegel у понеділок.

 

"Незмінна підтримка Німеччиною України в її захисті себе від російської агресії, що суперечить міжнародному праву, продовжує чітко відображатися в ліцензійних обсягах експорту озброєнь", – заявив державний секретар міністерства економіки Свен Гігольд.

 

Згідно з даними відомства, у 2022 році експортні поставки німецької зброї становили 8,35 млрд євро, тоді як за перші три квартали цього року – вже 8,76 млрд євро.

 

Це вже другий за величиною показник в історії ФРН. Лише у 2021 році він був вищим – 9,35 млрд євро. Для порівняння, за 16 років правління канцлерки Ангели Меркель позначку в 6 млрд євро перевищували лише п'ять разів.

 

Як повідомляла «УМ», раніше німецький концерн Rheinmetall отримав від Федерального антимонопольного відомства Німеччини дозвіл на створення спільного підприємства з концерном "Українська оборонна промисловість" (колишній "Укроборонпром").

 

Німецька компанія очікує підписання контрактів на створення ще двох спільних підприємств – із виробництва боєприпасів та засобів протиповітряної оборони.

 

Нагадаємо, німецький уряд на чолі з канцлером Олафом Шольцем продовжує вивчати питання передачі Україні далекобійних крилатих ракет Taurus.