Моравецький зганьбився заявою про зброю для України - депутат Бундестагу

14:26, 21.09.2023
Моравецький зганьбився заявою про зброю для України - депутат Бундестагу

У Бундестазі назвали ганьбою заяви Моравецького щодо припинення постачання зброї в Україну. (Фото з відкритих джерел)

Німецький депутат Ульріх Лехте від Вільної демократичної партії різко засудив заяву польського прем’єра Матеуша Моравецького, у якій той сказав чому Варшава наразі не надає військову допомогу Києву. 

 

Пан Лехте назвав цю заяву "ганьбою". 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Welt.

 

Німецький депутат звинуватив Моравецького у політичному маневруванні з метою заробити очки для партії "Право і справедливість" в поточній виборчій кампанії в Польщі.

 

"Те, що Польща з усіх країн, яка досі була надійним партнером, припиняє військову підтримку України і повідомляє про це таким чином – це ганьба", – заявив Лехте.

 

Він вважає, що таким чином Польща хоче чинити тиск на Україну та ЄС, щоб ті знайшли рішення щодо імпорту українського зерна.

 

Також німецький депутат називає це "передвиборчою тактикою уряду ПіС", щоб відвернути увагу від візового скандалу. 

 

"На жаль, польський уряд зараз свідомо робить це на шкоду Україні", – підкреслив Лехте.

 

Напередодні польський прем’єр-міністр Матеуш Моравецький заявив, що Варшава зараз зосереджена на переозброєнні власної армії й тому не передає Києву своєї військової допомоги.

 

Після цього в польському уряді заявили, що Варшава наразі здійснює лише заздалегідь узгоджені поставки боєприпасів і озброєння у тому числі за контрактами з Україною.

 

Як повідомляла УМ, премʼєр -міністр Польщі Матеуш Моравецький висловив готовність розглянути можливість розширення заборони на імпорт продукції з України, у випадку подальшої ескалації конфлікту.