Німеччина все ще вивчає запит ЗСУ щодо крилатих ракет Taurus

18:37, 13.09.2023
Німеччина все ще вивчає запит ЗСУ щодо крилатих ракет Taurus

Крилаті ракети Taurus - потжна німецька зброя. (Фото з відкритих джерел)

Німецький уряд на чолі з канцлером Олафом Шольцем продовжує вивчати питання передачі Україні далекобійних крилатих ракет Taurus.

 

Як інформує Україна молода, про це заявив речник Федерального уряду Штеффен Гебештрайт, передає Укрінформ у середу.

 

"Ми дуже уважно перевіряємо поставку кожної окремої системи з точки зору впливу на Федеративну Республіку Німеччина, впливу на партнерів по НАТО, а також впливу на місці подій. Ця перевірка (щодо Taurus – ред.) триває", - сказав пан Гебештрайт.

 

При цьому він зауважив, що з Києва останнім часом лунає багато слів подяки ФРН за те, що вона є другим найбільшим прихильником України не лише в аспекті надання фінансової та гуманітарної, політичної допомоги, але й передачі зброї.

 

Тоді як представник МЗС Крістіан Вагнер зазначив, що «є достатньо свідчень того, що росія веде в Україні жорстоку загарбницьку війну, яка має на меті, зокрема, нищити українців узимку, виснажити їх, позбавити постачання будь-яких послуг».

 

Міністерка закордонних справ Анналена Бербок під час своїх візитів в Україну, зокрема, останнього, минулого понеділка спілкувалася з тими жителями зі сходу України, які пережили всі жахіття війни, слова яких чітко свідчать про мету рф.

 

Як повідомляла «УМ», днями міністр закордонних справ Дмитро Кулеба провів перемовини з німецькою колегою Анналеною Бербок у Києві. Сторони обговорили надання Німеччиною додаткових озброєнь, зокрема, далекобійних ракет Taurus.