У Керченській протоці дрон успішно атакував російський танкер

07:55, 05.08.2023
У Керченській протоці дрон успішно атакував російський танкер

Морський дрон протаранив російський танкер у Керченській протоці. (Фото з відкритих джерел)

Внаслідок атаки морськими безпілотниками в Керченській протоці пошкоджено російський танкер-хімовоз SIG, який прийшов із Туреччини.

 

Розливу палива з російського танкера не зафіксовано.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє «ТАСС» з посиланням на Морський рятувально-координаційний центр Новоросійська.

 

На борту танкера перебувають 11 осіб. У більшості з них садна від розбитого скла.

 

Відомо, що внаслідок атаки морських безпілотників ввечері 4 серпня у Керченській протоці пошкоджено російський танкер-хімовоз "SIG", на допомогу танкеру відправилися рятувальники з Новоросійська.

 

Російські видання  опублікували аудіозапис Telegram-каналу "Осторожно, новости", на якому, як стверджується, зафіксовано переговори моряків російського танкера, який був пошкоджений українським безпілотником. На записі екіпаж говорить, що судно перебуває на плаву, але самостійно переміщатися не може.

 

Зазначається, що російський танкер-хімовоз "SIG" доставляв авіаційне паливо з Криму до Сирії, за що США у 2019 році внесли його до санкційних списків. 

 

Морський рятувальний підцентр Тамані РФ повідомив, що група рятувальників відправилася з міста Новоросійськ у район Керченської протоки де, як повідомила низка Telegram-каналів, сталася атака безпілотника на танкер. Він зазнав пошкоджень, екіпаж перебуває в безпеці.

 

Два буксири прибули до місця НП із танкером у Керченській протоці, щоб відбуксирувати його.

 

За попередніми даними каналу, судно перебувало приблизно за 30 миль від берега, удар безпілотника припав на моторний відсік і насосне відділення.

 

Як повідомляла УМ, напередодні СБУ підтвердила, що провела спецоперацію в бухті Новоросійська, де надводний дрон пошкодив великий десантний корабель "Оленегорский горняк".