Потяг Чернівці-Сучава з’єднає залізничним сполученням Україну та Румунію

17:20, 20.05.2018
Потяг Чернівці-Сучава з’єднає залізничним сполученням Україну та Румунію

Із Чернівців курсуватиме потяг до Румунії (фото: Андрій Бондаренко)

Україна та Румунія домовилися про запуск потяга Чернівці-Сучава з пересадкою на станцїї Вадул-Сірет із 1 січня 2019 року.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури за підсумками засідання робочої групи з питань транспорту та інфраструктури між Україною та Румунією.

"Сторони дійшли згоди стосовно введення з 1 січня 2019 року двох пар поїздів (4 поїзди) в обидві сторони, які забезпечать з’єднання між м. Сучава (Румунія) з пересадкою на станцїї Вадул-Сірет та м. Чернівці (Україна)", - ідеться в повідомленні.

На засіданні Робочої групи з питань транспорту та інфраструктури між Україною та Румунією, яке відбулося 17-18 травня 2018 року в місті Чернівці, головував заступник Міністра інфраструктури з питань європейської інтеграції Віктор Довгань, румунську делегацію очолила Державний секретар Міністерства транспорту Румунії Марія Магдалена Грігоре.

Сторони також домовилися про покращення інших видів транспортного сполучення між країнами.

Вони дійшли спільного рішення щодо необхідності організації контрейлерних перевезень типу RO-LA територіями України та Румунії та домовилися про подальше сприяння їх розвитку. Маршрут курсування контрейлерного поїзда в складі 22 залізничних платформ та 1 вагону для перевезення водіїв буде через Вадул-Сірет (Румунія) - Руссе (Болгарія), відстань 605 км та час курсування 33 години. Румунська сторона сприятиме та підтримуватиме користувачів цієї системи через механізми компенсації шляхом видачі їм транзитних дозволів.

Стосовно автомобільних перевезень сторони дійшли згоди стосовно збільшення загальної квоти дозволів на здійснення міжнародних автоперевезень на 2018-2019 роки. Найближчим часом українські перевізники додатково отримають 4500 транзитних та 1000 двосторонніх дозволів. За підсумками переговорів сторони підписали протокол, окремі пункти якого вирішено винести на подальше обговорення під час чергового засідання українсько-румунської Змішаної Комісії з питань міжнародних перевезень, яке відбудеться в липні 2018 року в м. Києві.