Жителя Чернігівщини оштрафували на 3,3 мільйона гривень за нерозмитнений Mercedes

19:28, 10.11.2017
Жителя Чернігівщини оштрафували на 3,3 мільйона гривень за нерозмитнений Mercedes

Штрафи за авто на єврономерах вже вдруге перевищили 3 мільйони гривень (ілюстрація із відкритих джерел)

Чернігівська податкова наклала штраф у розмірі 3,383 мільйони гривень на чоловіка, який ввіз так зване "авто на єврономерах" в Україну без розмитнення.

Про це повідомляє Державна фіскальна служба.

"Під час перетину кордону у пункті пропуску «Нові Яриловичі» громадянин пред’явив митникам паспорт громадянина Литовської Республіки. Це давало йому право, як нерезиденту, ввезти автомобіль, що перебував на обліку в іноземній державі, без сплати митних платежів у митному режимі "тимчасове ввезення" терміном до 1 року", - ідеться в повідомленні.

Податківці виявили, що чоловік, насправді, громадянин України, тому має платити ввізні мита і збори за дорогу автівку.

"Згідно з Постановою Чернігівської митниці ДФС громадянин притягнутий до адміністративної відповідальності та повинен сплатити штраф в сумі 3 383 516 грн.", - зазначають в ДФС.

Очевидно, величезний штраф за дорогу нерозмитнену автівку все ж доведеться сплатити - відповідне рішення прийняли районний та апеляційний суди.

Державна фіскальна служба повідомляє, що потенційних платників штрафів в Україні 236,6 тисяч осіб.

"Станом на 1 листопада 2017 року на території України загалом перебуває понад 383,3 тис. транспортних засобів з іноземною реєстрацією. З них з порушенням терміну – майже 236,6 тис. автомобілів", - повідомляють податківці.

ТОП-5 країн-членів ЄС, з яких були завезені транспортні засоби (станом на 1.10.2017):
- Польща – 118 тис. авто
- Литва – 54,7 тис.
- Німеччина – 19,9 тис.
- Чехія –14,2 тис.
- Болгарія – 12,4 тис.

Загалом, протягом січня-жовтня 2017 року митниками було складено 17,9 тис. протоколів про порушення митних правил при ввезенні автомобілів, за результатами яких порушникам нарахован127,7 млн. грн. штрафів.

Нагадаємо, 6-7 вересня під Верховною Радою був мітинг власників авто на єврономерах. Акція завершилася обіцянками владнати проблему величезних тарифів на вживані автівки із Європи, але Ніна Южаніна повідомила, що концепція закону значно відрізняється від обговореного із активістами.