Міністра фінансів Данилюка більше не підозрюють в несплаті податків

07:40, 05.09.2017
Міністра фінансів Данилюка більше не підозрюють в несплаті податків

Міністр фінансів Олександр Данилюк сплатив все необхідне державі ((kmu.gov.ua))

Кримінальну справу щодо Міністра фінансів Олександра Данилюка Генеральна прокуратура закрила на підставі ст. 284 Кримінального кодексу України "через відсутність складу кримінального правопорушення".

Про це в ефірі "Громадського" заявив сам міністр Данилюк.

"Для мене було від початку ясно, що це дуже проста справа, і сам факт, що такі справи відкриваються, каже, що ми робимо правильні речі", - сказав він щодо результатів перевірки сплати податків міністром у 1998-2016 роках.

Олександр Данилюк впевнений, що кримінальну справу проти нього за запитом одного із народних депутатів відкрили через опір, який чинить Міністерство фінансів у боротьбі "із різними силами".

Глава Мінфіну пояснив відкриття цієї справи опором, який здійснює відомство в його боротьбі з різними силами.

"(Поставили - ред.) необхідні питання - ми на них відповіли. Справу закрили. Треба дивитися в майбутнє", - повідомив Данилюк.

Як повідомляла "УМ", 18 липня Генеральна прокуратура відкрила справу проти міністра фінансів за підозрою у несплаті податків.

"За даними ГПУ, Данилюк, очолюючи в 2010-2014 роках координаційний центр з впровадження економічних реформ при адміністрації президента Віктора Януковича, придбав житловий будинок площею 290 кв. м вартістю 2 млн гривень, а також автомобіль BMW Х5. Крім того, у 2014 році Данилюк зробив внесок в розмірі 519,6 тис. гривень на рахунок в Укрсоцбанку", - повідомляла тоді Генпрокуратура.

Олександр Данилюк тоді заявив, що дізнався про кримінальну справу, коли був на відпочинку.