Росія заборонила судноплавство у Керченській протоці

13:01, 09.08.2017
Росія заборонила судноплавство у Керченській протоці

Судноплавство у Керченській протоці контролюють окупанти.

Росія заборонила цивільне і торгове судноплавство за винятком кораблів і суден Військово-морського флоту РФ та ФСБ у Керченській протоці.

 

Заборона почала діяти з 9 серпня з 6:00 ранку до 18:00 вечора у зв'язку з будівництвом мосту.

 

Відповідне розпорядженнятак званого капітана окупованого порту Керч Олександра Бессонова від 7 серпня (№АБ-84-р) опубліковано на сайті Адміністрації морських портів Чорного моря.

 

"З метою забезпечення безпеки мореплавства при проведенні морських операцій при будівництві транспортного переходу через Керченську протоку заборонити з 06.00 до 18.00 мск 9 серпня 2017 року плавання всіх кораблів і суден, за винятком кораблів і суден Військово-морського флоту, кораблів і суден федеральних органів безпеки, а також суден, що беруть участь у технологічному процесі будівництва об'єкта Транспортний перехід через Керченську протоку", – йдеться в документі окупантів.

 

Як відомо, Росія будує транспортний перехід до анексованого у 2014 році півострова Крим зі своєї території через Керченську протоку. Орієнтовно, до кінця 2018 року очікується запуск автомобільної частини моста, в кінці 2019 року – залізничної.

 

Як повідомляла "УМ", Україна готує позов проти Росії через будівництво Керченського мосту, яке завдає збитків українським портам в Азовському морі.