"Київстар" мав проблеми зі зв'язком через хакерів (відео)

12:30, 04.08.2016
"Київстар" мав проблеми зі зв'язком через хакерів (відео)

Хакери зупинили роботу одного з найбільших в Україні мобільних операторів "Київстар", атакувавши його 3 серпня. Про це повідомив президент компанії Петро Чернишов.
 
"На нашу мережу прямо зараз йде TDOS атака. Ми вже майже перемогли", - написав він у коментарях до посту в Facebook директора департаменту інновацій та інтелектуальної власності Міністерства економічного розвитку і торгівлі Олени Мініч, яка поскаржилася на проблеми в мережі.
 
На відсутність зв'язку вдень та ввечері у середу скаржилися у Києві, Миколаєві, Одесі та Хмельницькому.
 
Головний офіс "Київстару" в Миколаєві на проспекті Леніна буквально заполонили обурені абоненти. Всі вимагали відповіді тільки на одне питання: коли буде зв'язок?
 
 
Оператор не могла пояснити точну причину і припустила, що через непогоду було одночасно пошкоджено відразу кілька вишок компанії. Також вона повідомила, що зв'язку немає у абонентів "Київстар" в Одесі та в Києві. Обуреним людям не змогли сказати коли хоча би приблизно буде відновлено зв'язок.
 
Що стосується відсутності зв'язку в Києві, то, як повідомив технічний директор "Київстар" Сергій Климов, 3 серпня в мережі компанії трапилася аварійна ситуація - "IP-шторм": частково були вражені сервіси передачі даних і голосу по Києву. Він зазначив, що в компанії з квітня триває заміна обладнання, про який "Київстар" попереджає своїх клієнтів заздалегідь. "Оптимізація мережі - процес безперервний, і я дійсно згоден, що є на мережі проблемні місця. Важливо, що ми їх щодня відстежуємо, знаходимо і усуваємо наскільки можливо - це рутина експлуатації та планування", - уточнив він.
 
"Київстар" - найбільший український оператор мобільного зв'язку, його послугами користується 25,4 млн абонентів.