На Київщині від ракетної атаки постраждала тигриця Тигрюля

19:49, 11.11.2023
На Київщині від ракетної атаки постраждала тигриця Тигрюля

Тигриця, яка під час ракетної атаки пережила стрес і тепер не може підвестися (Фото: Центр порятунку диких тварин)

В результаті російської ракетної атаки на Київщині 11 листопада постраждала тигриця, яка перебувала в притулку для тварин. Її стан поки що залишається важким, оскільки вона впала і не може піднятися. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє притулок «Центр порятунку диких тварин».

 

Тигриця із кличкою Тигрюля злякалася звуків вибухів, вдарилася об решітку вольєра та впала. Тварина досі не може підвестися на лапи, кажуть в організації. Їй надали протизапальну й знеболювальну терапію.

 

«Слідкуємо за станом. Вочевидь вона травмувала задні кінцівки або хребет. Чекаємо рішення лікарів щодо подальших дій», — розповіли в «Центрі порятунку диких тварин».

 

В організації додали, що решта тварин центру не постраждали, але пережили важкий стрес.

 

«Центр порятунку диких тварин» із 2018 року надає невідкладну допомогу левам, тиграм, ведмедям, оленям, лисицям та іншим диким тваринам, які постраждали від людської недбалості та жорстокості. Притулок розташований неподалік від Києва та проводить реабілітацію постраждалих тварин. Після цього їх повертають у дику природу або знаходять їм постійний дім.

 

російсько-окупаційні війська в ніч проти 11 листопада атакували Київську область  безпілотниками, а вранці продовжили атаку балістичними ракетами. Минулося без загиблих і постраждалих. 

 

Влучань в об’єкти критичної або житлової інфраструктури не зафіксовано. Водночас в одному з районів області дві ракети влучили в поле між населеними пунктами. За оперативною інформацією, вибуховою хвилею пошкоджено 5 приватних житлових будинків.

 

Як повідомляла УМ, у Кейптауні, південноафриканському місті, від стресу помер тюлень, якого переслідували люди.