Врятовані морпіхами: на Одещині випустили у дику природу пташенят вухатої сови

19:14, 13.08.2023
Врятовані морпіхами: на Одещині випустили у дику природу пташенят вухатої сови

Одному з врятованих совенят бійці дали ім'я Стіч на честь загиблого військового (Фото Одеського зоопарку)

Сьогодні, 13 серпня співробітники Одеського зоопарку випустили в природу пташенят вухатої сови. Ці птахи потрапили до зоопарку після обстрілу російсько-окупаційних військ у липні. Дякуючи допомозі морських піхотинців та інших рятувальників, пташенята були врятовані, відновлені і успішно повернуті до дикої природи. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив директор зоопарку Ігор Беляков.

 

Він нагадав, що на початку липня цього року бійці 35-ї окремої бригади морської піхоти врятували трьох пташенят вухатої сови. Після ракетного обстрілу вони підібрали їх серед повалених дерев.

 

Як зазначається, пташенята були ще маленькі та потребували допомоги. Одному з совенят бійці дали ім'я Стіч — на честь військового на позивний Стіч, який загинув у війні з росіянами.

 

«Боєць на позивний Гагарін перевіз птахів до Одеси та передав до нашого зоопарку. Ми виходили совенят, підняли на крило та підготували до самостійного життя. І сьогодні випустили цих прекрасних птахів у дику природу», — написав Беляков.

 

Як повідомляла УМ, у серпні 2022 року Київський зоопарк прийняв на своє обігрівання та лікування каракалів, які стали жертвами воєнного конфлікту. Поранені кошенята пережили складний період, пов'язаний з гострим стресом, але з турботою та допомогою зоопарку вони повернулися до нормального стану. Зараз вони зростають, а співробітники зоопарку докладають зусиль, щоб надати каркалівам максимальний комфорт та догляд.