«Барбі» б’є рекорди: фільм Ґрети Ґервіг зібрав у прокаті понад мільярд

10:02, 07.08.2023
«Барбі» б’є рекорди: фільм Ґрети Ґервіг зібрав у прокаті понад мільярд

Фільм "Барбі" наробив цими днями фурору в усьому світі. (Фото: Warner Bros/Courtesy Everett C)

За 17 днів показу збори від світового прокату фентезі-комедії «Барбі» перевищили $1 мільярд, що зробило Ґрету Ґервіг першою в історії режисеркою, чия робота зібрала таку суму.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє Variety.

 

У Північній Америці фільм зібрав $459 мільйонів, а ще $572 мільйони – в інших регіонах світу.

 

«Барбі» досягла рекордних прибутків вже за 17 днів після виходу на екрани, ставши за цим показником найшвидшим та найуспішнішим релізом Warner Bros. За 100-річну історію студії це восьмий учасник «Клубу мільярдерів».

 

Попередній рекорд належав фільму «Гаррі Поттер і Дари смерті: 2 частина», який досяг такого фінансового результату за 19 днів.

 

На платформі для оренди житла Airbnb виставляли справжній будинок Барбі в Малібу, штат Каліфорнія. Орендувати його можна було лише на 21 та 22 липня 2023 року — у дні премʼєри фільму «Барбі».

 

Вʼєтнам заборонив фільм «Барбі» через карту Південнокитайського моря. Вʼєтнамський посадовець назвав кадр «образливим». Про яку саме сцену йдеться, наразі незрозуміло.

 

Гервіг, номінована на «Оскар» режисер фільмів «Леді Берд» і «Маленькі жінки», написала сценарій разом зі своїм партнером Ноа Баумбахом. Марго Роббі та Раян Гослінг зіграють роль стереотипних версій Барбі та Кена, які залишають будинок мрій у пошуках самопізнання в реальному світі. Ісса Рей, Америка Феррера, Дуа Ліпа, Сіму Лю, Майкл Сера, Хелен Міррен, Джон Сіна та Вілл Феррелл доповнюють акторський склад.

 

Як повідомляла УМ, в український прокат вийшов фільм "Барбі"