Маск не завадить: Пентагон закупить для України близько 500 терміналів Starlink

14:56, 30.07.2023
Маск не завадить: Пентагон закупить для України близько 500 терміналів Starlink

Пентагон закупить для України близько 500 терміналів Starlink, до яких Ілон Маск не матиме доступу. (Фото: Mike Blake/ Reuters)

Угоду з компанією SpaceX про закупівлю для України Starlink, які засновник компанії Ілон Маск не зможе відключати за власним бажанням, схвалено Пентагоном.

 

Як інформує УМ, про це повідомилавсесвітньо відоме видання The New York Times.

 

Міністр оборони Ллойд Остін схвалив угоду Пентагону зі SpaceX про придбання від 400 до 500 нових терміналів і послуг Starlink.

 

За інформацією обізнаних джерел, ця угода дає Пентагону контроль над налаштуванням того, де інтернет-сигнал Starlink працює в Україні і не дозволяє Ілону Маску на нього впливати, щоб ці нові пристрої могли виконувати «ключові можливості та певні місії».

 

На відміну від традиційних оборонних підрядників, продажі зброї яких іноземним країнам зазвичай здійснюються через федеральний уряд, Starlink є комерційним продуктом.

 

Це дозволяє Маску діяти іноді всупереч інтересам США, наприклад, коли SpaceX заявила, що не може продовжувати фінансувати Starlink в Україні, сказав колишній чиновник Міністерства оборони Грегорі К. Аллен.

 

Як повідомляла УМ, Маск дав задню: SpaceX обмежила використання Україною інтернету Starlink для дронів.