Ілон Маск залишив посаду гендиректора Twitter

12:03, 07.06.2023
Ілон Маск залишив посаду гендиректора Twitter

Посаду гендиректора Twitter офіційно очолила Лінда Яккаріно замість Ілона Маска (Фото з відкритих джерел)

Ілон Маск більше не генеральний директор Twitter. Він залишив пост, знайшовши собі заміну. Посаду керівника офіційно зайняла Лінда Яккаріно.

 

Як інформує Україна молода, про це заявила сама Лінда у Твіттері, підтвердивши серйозність намірів Ілона.

 

«Це сталося – перший день у книгах!»– додала Яккаріно.

 

Примітно, що спочатку йшлося про зміну керівника до 22 червня, адже сам Маск заявляв, що вона почне роботу через шість тижнів. Однак у компанії змінилися плани, і тепер мільярдер не витрачатиме стільки часу на управління багатомільярдною компанією.

 

«Моя роль перейде до виконавчого голови та технічного директора. Він буде вести продукти, ПЗ та інші програмні та системні завдання», – заявив Маск, описуючи нового керівника.

 

Примітно, що в кріслі глави Ілон Маск пробув близько 7 місяців – він купив Twitter за $44 млрд, і за даними Fidelity, ринкова вартість сервісу впала на понад 66%.

 

Уперше Маск заговорив про зміну керівника ще в грудні 2022 року. Тоді він запустив голосування, де мільйони користувачів проголосували за відхід. У квітні він також жартував, що тепер босом є його собака.

 

Ще на початку весни мільярдер зізнався, що через 6 місяців Twitter перестав працювати у збиток – великі рекламодавці повернулися на майданчик, та й масове скорочення допомогло знизити витрати.

 

Як повідомляла УМ, соціальна мережа Twitter зняла обмеження з російських урядових акаунтів щодо рекомендацій.Сталося це вже після того, як соцмережу придбав американський мільярдер Ілон Маск.