United States Air Force Trials 2024: збірна України здобула 34 медалі на змаганнях у США, фото

13:09, 11.03.2024
United States Air Force Trials 2024: збірна України здобула 34 медалі на змаганнях у США, фото

Українська національна збірна здобула вже 34 медалі на змаганнях united states air force trials 2024 у сша. (Фото: сайт Міністерства у справах ветеранів України.)

В американському місті Лас-Вегас цими днями відбуваються міжнародні спортивні змагання серед поранених військовослужбовців та ветеранів війни – United States Air Force Trials 2024. Вже у перші дні українська національна збірна виборола 34 медалі, 20 з них – золоті.

 

Як інформує УМ, про це 11 березня повідомили на сайті Міністерства у справах ветеранів України.

 

Станом на сьогодні найбільше нагород наші воїни здобули у змаганнях з плавання – 26 медалей (15 – “золото”, 8 – “срібло”, 3 – “бронза”). По одному “золоту” – у змаганнях з волейболу сидячи та з велоспорту, ще 6 золотих та срібних медалей українська команда виборола у змаганнях з пауерліфтингу.

 

“Це не просто спорт – це демонстрація непереможного духу нашої нації, важливий елемент дипломатії, який нагадує світові про силу, відвагу та відданість наших людей своїй країні. Слова “Відвага та честь: наші ветерани – живий дух України!” глибоко відображають те, чому ми так цінуємо наших ветеранів. Вони – втілення всього, чим ми пишаємося: мужність, чесність, і непохитна віра в краще майбутнє для нашої країни. Дякуємо нашим ветеранам за їх службу, силу та незламність”, – зазначив в.о. Міністра у справах ветеранів України Олександр Порхун.

 

 

“Спорт – це насамперед дисципліна. І це зона комфорту для усіх військових. Спорт не має межі, ти щоразу задаєш собі нову ціль і, перемагаючи себе та суперників, отримуєш впевненість та віру в себе. Спорт – це тяжко, некомфортно, іноді боляче, але кожен крок, постріл, сантиметр, чи кілограм наближає пораненого Воїна від “Я не можу” до “Я можу все!”. Найкраще, що я чула від підопічного за роки роботи, – це фраза: “Через тяжку підготовку і перемогу в спорті я повернув собі відчуття, яке було за мить до поранення!”, а це означає, що він прийняв себе нового. Відчув, усвідомив, зрозумів, що він живе. А для тренера таке відчуття підопічного – найкраща винагорода”, – говорить головна тренерка національної збірної Олена Яновська.

 

 

Загалом у United States Air Force Trials 2024 беруть участь 30 українських ветеранів та військовослужбовців на запрошення Військово-повітряних сил США (програма Air Force Wounded Warrior (AFW2). Вони змагатимуться в 11 адаптивних видах спорту: плаванні; велоспорті; баскетболі на візках; волейболі сидячи; регбі на візках; стрільбі з луку; пауерліфтингу; бігу; штовханні ядра/метанні диску; веслуванні; кульовій стрільбі.

 

Підготовку та участь Національної збірної організовано Мінветеранів спільно Українським ветеранським фондом Мінветеранів, громадською організацією “Повернись живим!”, ГО “Стратком Україна” та громадською організацією “Ігри Інвіктус Україна”.

 

 

Як повідомляла УМ, Кубок Європи виборов броварський метальник спису Артур Фельфнер.