Чемпіонат Європи з боротьби: жіноча збірна України здобула шість медалей

14:54, 17.02.2024
Чемпіонат Європи з боротьби: жіноча збірна України здобула шість медалей

Коляденко, Винник та Ткач-Остапчук здобули ще три медалі до скарбнички. (Фото НОК України)

Жіноча збірна України з боротьби завершила змагання з шістьма медалями (1 золота, 3 срібних, 2 бронзових) на першому місці у командному заліку чемпіонату Європи в румунському Бухаресті.

 

Втім, Чемпіонат Європи триватиме до 18 лютого.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє НОК України у соцмережах.

 

«Ще трьома нагородами поповнилася скарбничка збірної України у заключний день змагань з жіночої боротьби на чемпіонаті Європи в румунському Бухаресті.

 

Гімн України пролунав у "Polyvalent Hall" на честь перемоги у ваговій категорії до 65 кг Ірини Коляденко. Бронзова медалістка Олімпіади у Токіо у фіналі з рахунком 6:0 взяла гору над представницею Румунії Катериною Зелених, яка раніше виступала за збірну України. Таким чином Коляденко вдруге в кар'єрі виграла чемпіонат Європи», - йдеться у повідомленні.

 

Бронзовими здобутками 16 лютого відзначилися Соломія Винник (до 57 кг), яка  перемогла турецьку борчиню Ельвіру Камалоглу та Юлія Ткач-Остапчук (до 62 кг), для якої ця нагорода стала вже дев'ятою на ЧЄ!

 

«Жіноча збірна України завершила змагання з шістьма медалями на першому місці у командному заліку чемпіонату Європи! Вітаємо наших медалісток, тренерський штаб та усю збірну України!

Пишаємося вами!», - наголосили у Національному олімпійському комітеті.

 

Раніше срібну медаль здобула 18-річна Аліна Філіпович, яка поступилась 29-річній Альоні Колесник з Азербайджану.

 

Золотий фінал програла Тетяна Сова-Ріжко, також Анастасія Осняч зазнала поразки від чинної чемпіонки Європи в поєдинку за золото.

 

Як повідомляла «УМ», днями українська легкоатлетка Ярослава Магучіх здобула вражаючу перемогу на змаганнях категорії Gold «Millrose Games» у Нью-Йорку. При цьому, вона встановила рекорд турніру.